Mestna občina Ptuj bo prihodnji teden prejela prav posebno nagrado.

Neodvisna komisija je Mestno občino Ptuj izbrala za prestižno nagrado Slovenian Grand Security Award 2020 za najbolj varno mesto v kategoriji mestnih občin za leto 2019.

Nagrado podeljuje Institut za korporativne varnostne študije, ICS Ljubljana, v sodelovanju s Slovenskim združenjem korporativne varnosti.

Nagrado bodo podelili na svečani otvoritvi v okviru mednarodne konference Dnevi korporativne varnosti 2020, ki bo v sredo, 11. marca, v Ljubljani.

Šteli so ti kriteriji

Pri izboru so upoštevali kriterije, kot so: statistika kaznivih dejanj v letu 2019, dnevne migracije, velikost občin, primerjava kaznivih dejanj glede na pretekla leta, vodeni projekti na področju varnosti v občini in višina proračuna za varnost.

»Pri zagotavljanju varnosti v urbanem okolju imajo pomembno vlogo tudi mestne in občinske uprave, ki s svojimi strokovnimi službami, katere nimajo represivne funkcije, lahko bistveno pripomorejo k višji stopnji varnosti svojih občanov.

Tu gre predvsem za osveščanje, izobraževanje in povezovanje občanov, da se aktivno pridružijo in da sodelujejo pri preprečevanju kriminalitete na lokalnem nivoju.

Glede na število kaznivih dejanj zoper premoženje, ki izrazito izstopa med ostalimi kaznivmi dejanji, se kaže resna potreba po novem pristopu tudi s pomočjo mestnih in občinskih uprav,« so pojasnili na Institutu za korporativne varnostne študije.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice