Razmere na avtocestah niso vedno rožnate, bodo pa rožnate vinjete za leto 2019!

Iz Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji so sporočili, da bodo nove vinjete z letnico 2019 v roza barvi. Naprodaj bodo od 1. decembra naprej.

»Zaradi naraščanja prometa in prometnih nesreč razmere na avtocestah niso vedno rožnate. Bo pa rožnata nova vinjeta z letnico 2019. Naj vas popelje v varno in strpno vožnjo,« so zapisali. 

Obstoječe vinjete, ki so modre barve, ostajajo v veljavi do preteka njihove veljavnosti, letne vinjete na primer na primer do 31. januarja 2019.

Nalepke, brez katerih z motornim vozilom do največje dovoljene mase 3,5 tone ne smemo na slovenske avtoceste in hitre ceste, bomo tokrat lepili na vetrobranska stekla že enajsto leto zapored.

Za letno vinjeto za osebna vozila bo treba tudi v prihodnje odšteti 110 evrov, za mesečno 30 evrov ter za tedensko 15 evrov. Za kombinirana vozila bo letna vinjeta še naprej stala 220 evrov, mesečna 60 ter tedenska 30 evrov. Za motorna kolesa cena letne vinjete ostaja nespremenjena pri 55 evrih, za mesečno bo treba odšteti 30 evrov ter za tedensko 7,50 evra.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice