Z današnjim dnem lahko kupite vinjeto z letnico 2021. Letošnjo rumenozeleno letno vinjeto, ki velja do konca januarja 2021, bo zamenjala modrozelena vinjeta.

Cene in vrste vinjet ostajajo enake. Za letno vinjeto za osebna vozila bo potrebno odšteti 110 evrov, za mesečno 30 evrov in za tedensko vinjeto 15 evrov. 

Prav tako ni sprememb glede cestninskih razredov, v katere se uvrščajo vinjetna vozila. S 1. decembrom je v prodaji devet različnih vrst vinjet za leto 2021: letne, mesečne in tedenske vinjete za cestninski razred 2A (osebna vozila) in 2B (kombinirana vozila) ter letne, polletne in tedenske vinjete za prvi cestninski razred (motorna kolesa).

Vir: Dars
Vir: Dars

Za kombinirana vozila letna vinjeta še naprej stane 220 evrov, mesečna 60 evrov ter tedenska 30 evrov. Za motorna kolesa cena letne vinjete ostaja 55 evrov.  Za polletno boste morali lastniki motornih koles odšteti 30 evrov, za tedensko pa 7,50 evra.

Elektronsko cestninjenje kmalu tudi pri nas

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je že napovedal uvedbo elektronskega cestninjenja za osebna vozila. Državni zbor je novelo zakona o cestninjenju, ki prinaša pravno podlago za uvedbo elektronskih vinjet, potrdil letos oktobra, sistem pa naj bi pri nas začel delovati konec naslednjega leta. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ljud (nepreverjen)

Vinjeta je čisto ok in ne vem zakaj bi spreminjali sistem. ter ga obremenjevali z dodatnimi stroški?

Default (nepreverjen)

Jebi se ne dam 110

5er (nepreverjen)

Saj te nihče ne sili....

Financiranje o… (nepreverjen)

Financiranje od KURALT STEFKA
PODPORA TEM, KI POTREBUJEJO
V primeru kakršnih koli težav ali finančnih težav se obrnite na STEFKA KURALT VIDAMAR in ne boste razočarani, ta velika dama mi je pravkar pomagala z zneskom 35.000 €.
Bogu se zelo zahvaljujem, ker me je postavil na mojo pot.
Zahvaljujoč tej majhni količini sem lahko odplačal dolg in izboljšal življenjski standard.
POGOJI: Morate biti 100% Slovenci.
E-naslov: [email protected]
Hvala vam

Starejše novice