VIR: Obsoteljski aeroklub Imeno
Zaželeli so si nočnega poleta, zato se jim je zdela dobra ideja ukrasti letalo. Skoraj bi jim uspelo, če ne bi obtičali v blatu!

Neznanci so z Letališke steze Imeno v bližini Podčetrtka iz platnenega šotora poskušali ukrasti letalo. To jim je tudi uspelo. Z nožem so prerezali steno šotora, odprli vrata in izvlekli letalo.

Motor letala so zagnali in skušali vzleteti. Takrat pa so zabredli v težave oziroma bolje rečeno v blato. Zaradi mokre vzletno-pristajalne steze niso prišli daleč. Obtičali so namreč v blatu, tik ob jarku. 

Kljub nočni pustolovščini neznancev letalo Morane ni vidno poškodovano.

V tujini se kraje letal pogoste. Največkrat kradejo ultra lahka letala, saj iz njih lahko poberejo motorje, ki jih potem po delih prodajo na črnem trgu, so sporočili iz Letalske zveze Slovenije: »V omenjenem primeru, ko so neznanci v noči z nedelje na ponedeljek skušali poleteti, je šlo očitno za načrtovan poskus kraje letala.«

Vse klube in posameznike zato pozivajo, da poskrbijo za varnost na vzletiščih in še dodatno poskrbijo za varovanje, da do takšnih ravnanj ne bi več prihajalo.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
baba od župana (nepreverjen)

kaj takega mojemu dedi nikoli ne bi prišlo na misel

puklasti miha (nepreverjen)

seveda ne
ko je pa tup
ko dedof kurec

In reply to by baba od župana (nepreverjen)

Starejše novice