V Telekomu Slovenije uporabnike spletne pošte Telekoma Slovenije opozarjajo, naj bodo pozorni na lažna elektronska sporočila, napisana v slabi slovenščini.

V sporočilih pošiljatelj poziva uporabnika, da prebere pomembno obvestilo, ki ga s povezavo preusmerja na lažno spletno stran za prijavo, ki zahteva posredovanje uporabniškega imena in gesla. Navedenih sporočil ne posreduje Telekom Slovenije. Gre za očitno zlorabo identitete blagovne znamke Telekom Slovenije. Čeprav je spletna stran, ki se pri tem uporabnikom odpre, vizualno podobna spletni strani za prijavo v e-pošto Telekoma Slovenije, je kar nekaj znakov, ki kažejo na to, da je stran lažna. Najočitnejši je ta, da se stran ne nahaja na pravem naslovu: https://prijava.siol.net/posta/.

Uporabnike zato opozarjajo, naj na tovrstna sporočila ne odgovarjajo in naj ne sledijo povezavam, navedenih v sporočilih, predvsem pa nikakor komurkoli ne posredujejo osebnih podatkov, uporabniških imen ali gesel.  

Za dodatne informacije in pomoč so uporabnikom na voljo na brezplačnih številkah 080 8000 in 041 700 700 ali prek e-naslova [email protected].

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice