Telemach bo s prvim decembrom podražil pakete Več, Še Več in Največ. To bo že druga podražitev v letu dni. Kljub nadgradnji obstoječih paketov z dodatnimi mobilnimi prenosi znotraj EU, so naročniki ogorčeni.

Slovenski operater je naročnike obvestil, da s 1. decembrom spreminja naročniške pakete. Obstoječi paketi mobilnih komunikacijskih storitev se spremenijo tako, da paketi Več, Še Več in Največ dobijo dodatne količine prenosa podatkov EU/EEA. S tem se spreminjajo tudi cene.

Spremembe zaradi konkurenčnosti

V Telemachu spremembe cen opravičujejo zaradi spremenjenih razmer na trgu. Podražitve bodo deležni naročniki vseh treh paketov, ki uveljavljajo popust zaradi naročništva na Telemachove fiksne storitve, pri paketu Največ pa se osnovna cena mesečne naročnine poceni za dva evra.

Spremembe cen pri mobilnih paketih Telemacha.

Cena paketa Več se bo zvišala za 0,50 evra na mesec, cena paketa Še Več za 1 evro na mesec, pri paketu Največ pa se cena mesečne naročnine zniža za 2 evra.

Mesečna naročnina paketa Več za Telemachove uporabnike fiksnih storitev se zviša za 0,50 evra, mesečna naročnina paketa Še Več za Telemachove uporabnike fiksnih storitev zviša za 2 evra, medtem ko se mesečna naročnina paketa Največ za Telemachove uporabnike fiksnih storitev zviša za 1 evro na mesec.

Naročniki ogorčeni nad podražitvami

Telemach je svoje mobilne pakete podražil že s februarjem, ko so se paketi podražili za 1 ali 1,5 evra. Nove spremembe, ki bodo pri obstoječih naročnikih po večini pomenile podražitve, so razburile številne uporabnike.

Uporabniki imajo pravico do odstopa

Naročniki, ki se s spremembami ne strinjajo, imajo na podlagi 129. člena ZEKom-1 do 1. decembra pravico do odstopa od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve in brez pogodbene kazni. Tisti, ki so na vezavo kupili telefon, ga lahko vrnejo Telemachu in doplačajo uporabnino, operater pa povrne kupnino. Telefon lahko tudi obdržijo in plačajo sorazmerni del celotne vrednosti telefona.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mirhad (nepreverjen)

No ce zelite vrniti telefon in prekiniti narocnino je uporabnina 83% vrednosti novega aparata in se ene 200razlika za placati ker ste dobili telefon po akcijski ceni

cenik storitev (nepreverjen)

Če bere tole kakšen ponudnik katerekoli storitve, je tukaj nekaj nasvetov, kako določiti ceno svojih storitev: https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/marketing-oglasevanje-storitev/ce…

Starejše novice