Slika je simbolična.
Na spletni platformi Kickstarter se je teden dni nazaj začel oglaševati projekt, za katerim se skriva Celjanka. Zgolj v nekaj dneh je projekt prestopil mejo sto tisoč doniranih evrov, svoj cilj, doseči deset tisočakov, pa je dosegel zgolj v eni uri.

Celjanka Esra Dagtekin Mirt je svoj projekt poimenovala Fantôme: A Multidimensional Tarot Deck oziroma Fantôme: Večdimenzionalni kupček tarot kart. Poenostavljeno gre za zbirko tarot kart, ki se uporabljajo za prerokovanje, natančneje za 78 poslikanih kart, za lažjo razlago pa je Esra izdelala tudi večdimenzionalni vodnik.

Esra pravi, da so karte Fantôme orodje za duhovno vodstvo, ki uporabniku omogoča, da prejme preroško branje iz kart, s čimer se lahko poveže s svojo notranjo modrostjo. 

»Zasnova je vrhunec moje ljubezni do geometrije, skrivnosti in tradicionalnih brutalističnih umetniških del, vse skupaj povezavo z zgodbami tarota. Karte spremlja tudi poseben večdimenzionalni vodnik v obliki aplikacije razširjene resničnosti. Aplikacija bo začetnikom pomagala izvedeti več o kartah in kako vaditi prerokovanje s tarotom. Vsebuje tudi zanimive vsebine za naprednejše prerokovalce. Uporabnikom je priložena tudi natisnjena različica vodnika,« pravi Esra.

Klasični tarot z moderno zasnovo

Celoten komplet kart je sestavljen iz 22. kart Velike Arkane in 56. kart Male Arkane, razdeljenih v štiri obleke, in sicer palic, skodelic, pentakljev in mečev. Pri izdelavi tega krova se je Esra osredotočila na tri glavne stvari stvari, vrhunsko kakovost kart, lep izgled in unikatnost izkušnje. 

Zasnova oziroma izgled kart črpa navdih iz brutalistične arhitekture - sloga, ki je bil v prejšnjem stoletju etos »družbenega utopizma«. Za ta slog so na splošno značilne grobe površine, nenavadne oblike in ravne črte. 

»Nočno vzdušje in svetlobno osvetljene ikone simbolizirajo, kako nam tarot pomaga najti pot tudi v najtemnejših trenutkih. Ikonografija 78. kartam temelji na klasičnem tarotu Rider-Waite-Smith, vendar je bila interpretirana s sodobno geometrijsko zasnovo,« je razloženo ob opisu projekta na Kickstarterju.

Foto: Kickstarter

Kakovostni materiali

Osrednji koncept tega kompleta je izjemna in neprimerljiva kakovost, tako v svojih slikah in izkušnjah kot tudi v konstrukciji in izdelavi. Cilj kart Fantôme je postaviti nov standard v kakovosti izdelave in izvedbe. 

Karte bodo narejene iz visokokakovostnega troslojnega italijanskega materiala za karte. Sprednji del kart vsebuje umetniška dela v celotnem okvirju, zadnja stran pa je delno prekrita z ledeno modro folijo. Vse je pakirano v togo škatlo s pokrovom in dnom, da je krov varen kamor koli ga uporabniki vzamejo.

Prvi večdimenzionalni tarot vodnik na svetu

Poleg natisnjenega vodnika pa komplet kart vsebuje tudi mobilno aplikacijo oziroma večdimenzionalni vodnik, ki bazira na obogateni resničnosti. Aplikacija uporabnikom omogoča, da izvedo več o pomenu tarota in posameznih kartah. 

Na vsaki tarot karti je namreč veliko simbolike. Z aplikacijo si bodo lahko uporabniki ogledali najpomembnejše simbole, vizualizirane skozi 3D resničnost.

Še nekaj, kar se bodo lahko uporabniki naučili, pa so različne tarot postavitve. Torej, kako na mizo postaviti karte v pravem zaporedju in v pravo geometrično obliko.

Karte lahko kupite za 50 evrov

Projekt Fantôme je samo v eni uri dosegel svoj cilj desetih tisočakov, v več kot enem tednu pa je zbral že kar 110.000 evrov, četudi je do konca izteka še 29 dni. Inovativne tarot karte je podprlo že 1455 uporabnikov, še vedno pa ga lahko podprete tudi sami.

Če boste darovali manj kot 15 evrov, boste dobili le zahvalo za podporo projekta, če boste darovali 15 evrov ali več boste prejeli poster ene izmed izbranih kart, samo zbirko kart, natisnjen priročnik in dostop do aplikacije pa lahko prejmete, če boste darovali 50 evrov ali več.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Bedak in denar se hitro locita

Starejše novice