Ste že opazili naletni meh pred vsakim deloviščem na avtocesti ali hitri cesti? Življenja pa rešuje tudi v prometnih nesrečah.

Tudi na štajerski avtocesti vse prepogosto poročamo o naletih, v katerih ljudje izgubijo življenje. Nedavno je javnost pretresel primer 52-letnega tovornjakarja, ki je na viaduktu Kresnica v smeri proti Šentilju zaradi okvare ustavil tovorno vozilo s priklopnikom, na vozilu je vključil vse štiri smernike, se opremil z odsevnimi oblačili in izstopil iz vozila. V isti smeri pa je takrat s tovornim vozilom s priklopnikom pripeljal 33-letnik in brez zaviranja trčil v stoječe vozilo. Ob tem je 52-letnega voznika odbilo z viadukta in je pod njim obležal mrtev. 

Še en tragičen primer naleta se je na štajerski avtocesti odvil sredi marca med Vrholami in Slovensko Bistrico v smeri proti Mariboru, ko je prišlo do prometne nesreče, v kateri je voznik osebnega avtomobila trčil v tovornjakarja. Slednji je na odstavnem pasu avtoceste obstal v okvari na avtocesti. Voznik tovornega vozila je na kraju nesreče umrl, voznik osebnega avtomobila pa je s svojega vozila snel registrski tablici, avto pustil na kraju nesreče in peš pobegnil.

Takih primerov je še več, ima DARS rešitev?

Varnostni naletni meh je izjemnega pomena za neprevidne voznike, za potnike, ki v pokvarjenem vozilu obtičijo na odstavnem pasu, pa tudi za delavce, ki na avtocesti v delovnih zaporah opravljajo dela. "Naletni varnostni meh uvaja novi pravilnik in je dejansko namenjen uporabnikom avtoceste, voznikom, ki naredijo napako. Njegova tehnologija omogoča, da nespretnemu vozniku, ki spregleda vso signalizacijo in se v zaporo zaleti tudi do hitrosti sto kilometrov na uro, reši življenje. Naleti v delovne zapore so žal prepogosti, samo letos je naletni varnostni meh že trikrat odigral vlogo obrambnega stebra delovišča," je za Siol.net dejal Dušan Molek, izkušeni koordinator vzdrževanja pri DARS.

Varnostni naletni meh lahko pri nesreči ali naletu s hitrostjo 100 kilometrov na uro reši življenje, saj je sestavljen iz nanizanih aluminijastih plošč, ki vpijejo in preusmerijo energijo naleta.

Toda še preden lahko delavci DARS pripeljejo varnostni meh do prizorišča nesreče ali kraja okvare vozila, lahko največ za svojo varnost storite prav sami.

Kaj storiti, če obstanete na cesti zaradi okvare vozila?

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice