Policisti so včeraj večino dneva z bagerjem prekopavali odpadke na odlagališču v Dolgi vasi pri Lendavi, kjer naj bi domačinka med iskanjem bakra našla črno vrečko z odrezano človeško glavo.

Že včeraj smo poročili, da naj bi na odlagališču odpadkov v Dolgi vasi ženska med iskanjem bakra naletela na črno vrečko, v kateri naj bi bila odrezana ženska glava. Na odlagališče so pohiteli tudi policisti, ki so s pomočjo službenega psa za iskanje trupel prečesali teren, a delov telesa niso našli.

Vrečko s človeško glavo naj bi med smetmi sicer našla Svetlana Horvat iz bližnjega romskega naselja. Ta je na vrečko naletela med iskanjem žic in bakra.

"Vrečko sem razrezala in mislila, da je notri baker, potem pa sem videla oči, odrezano glavo in kri," pove Horvatova, ki je bila nad tem, kar je videla, vidno zgrožena in prestrašena.

Vrečko našla že prejšnjo sredo

Kot je povedala, naj bi na vrečko našla že prejšnjo sredo, a si o najdbi sprva ni upala povedati nikomur. Prvič je o tem spregovorila v soboto, v ponedeljek pa je za to slišala tudi romska svetnica. 

Domnevna najditeljica je bila po pričanju sokrajanov že ves teden v šoku. Romska svetnica Nataša Horvat o njeni najdbi ne dvomi. 

"Mislim pa, da bi jo morali resno upoštevati. Če ne bi bilo kaj na tem, se ona ne bi tako počutila. Vidimo, da je povsem izven sebe," je povedala svetnica.

Uradna prijava šele pred dvema dnevoma

Uradno prijavo na Policijski upravi Murska Sobota so sicer dobili šele v torek zvečer.

"Včeraj je bil opravljen ogled kraja, pri čemer pa niso bili najdeni deli človeškega telesa. Policisti in kriminalisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil," nam je povedala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota.

Pri iskanju delov človeškega telesa tako ni bil uspešen niti službeni pes za iskanje trupel. V romskem naselju so prepričani, da zaradi kupov smeti, ki so jih od najdbe navozili na odlagališče.

Policisti tako nove iskalne akcije na odlagališču ne načrtujejo, bodo pa resničnost prijave še naprej preverjali z zbiranjem informacij.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice