To so srečne nagrajenke in nagrajenci, ki prejmejo knjige Živa coprnija Pohorja in Istre: Izleti po poteh pripovednega izročila.

V uredništvu Mariborinfo smo izžrebali prejemnike knjig Živa coprnija Pohorja in Istre: Izleti po poteh pripovednega izročila.

Gre za knjigo v trdi vezavi, ki na 150 straneh prinaša po deset pohorskih in istrskih zgodb in je hkrati vodnik po že obstoječih turističnih točkah, ki tako dobivajo novo, bogatejšo vsebino. Za lažjo dostopnost kar se da širokemu krogu uporabnikov jo dopolnjuje mobilna aplikacija Živa coprnija na dlani.

Projekt Živa coprnija je nastal v želji, da bi stare zgodbe, ki so se ohranile pisno ali le ustno, ponovno oživili in jih na privlačen, sodoben način predstavili kar najširšemu občinstvu. Po poteh zgodb lahko potujemo kar doma, s knjigo ali s pametnim telefonom v roki, najbolje pa jih bomo spoznali na terenu, če se bomo podali po turističnih turah, zasnovanih na zgodbah iz Žive coprnije.

Srečne nagrajenke in nagrajenci so:

- Suzana Kaučič,

- Milena Tomažič,

- Mojca Kmetič.

Izžrebani prejemniki bodo knjigo Živa coprnija Pohorja in Istre: Izleti po poteh pripovednega izročila prejeli po pošti.

Sredstva projekta, v katerem je nastala knjiga, so zagotovljena v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt poteka v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Hrvaška. Partnerji projekta Živa coprnija – Živa štrigarija so Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica (vodilni partner), založba Beletrina, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Etnografski muzej Istre, Udruga Val kulture in Općina Pićan.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice