Vsak par si želi, da bi bil poročni dan eden izmed nepozabnih in najlepših dni v življenju. Veliko vlogo pri popolni poroki ima zagotovo izbira lokacije. Izbrskali smo najlepše poročne kotičke v Sloveniji, nekaj se jih skriva tudi na Štajerskem.

Pri izbiri poročne lokacije mora biti par pozoren na številne podrobnosti, kot so oddaljenost lokacije, kakšno število svatov dovoljuje izbrana destinacija, cena, vse do rezervnega načrta v primeru slabega vremena.

Zagotovo si vsak parček želi poroke v lepem vremenu, zato je dobro vedeti tudi to, da se dobre poročne lokacije rezervirajo tudi leto dni vnaprej. 

Edinstven Gredič

Gredič je edinstven objekt v osrčju vinorodnih Goriških brd, ki jih krasijo dih jemajoči panoramski razgledi. Zgrajen je bil pred približno 400 leti, popolnoma prenovljen pa je bil leta 2012, pri čemer je ohranil svoj zgodovinski šarm. Pogled iz Grediča je usmerjen proti morju na jugu, na drugi strani pa je okrepljen z briškimi hribi.

S soncem je obdan skozi vse leto in tudi sezona porok se začne že zgodaj in konča pozno. Fotogeničen grad in njegova okolica služita kot navdih lepih spominov v poročnem albumu, njihovo osebje pa bo poskrbelo, da bo posebni dan brezskrben in nepozaben.

Gredič ponuja tudi prijeten ambient za bivanje in nočitev na posebni dan. Mladoporočencema in njunim gostom je na voljo vseh sedem sob, v kolikor pa želita mladoporočenca svojo prvo poročno noč preživeti na Grediču, imajo za njiju na voljo Codellijev apartma, ki se razteza na 120 kvadratnih metrih in gleda na vse strani neba. 

Renesančna Vila Vipolže

Ena najlepših renesančnih vil v Sloveniji zna biti najbolj romantičen kraj za potrditev zakonske vezi pred vsem svetom. Ko se pari z balkona Piana Nobile, kot so beneški plemiči poimenovali prvo nadstropje, zazrejo v svet, vidijo svetlo prihodnost. Prav to je občutek, ki ga potrebujeta.

Enkratna poročna lokacija Vile Vipolže postaja vedno bolj priljubljena poročna lokacija za mladoporočence. Čudovito urejena okolica in prijeten ambient bosta pričarala poročni dan kot iz pravljice.

Najbolj ganljiv del dneva, poročni obred, se v Vili Vipolže navadno začne ali v čudovitem parku Vile Vipolže ali v notranjosti beneških soban, nato pa se slavje nadaljuje z aperitivom pred Vilo Vipolže in zaključi z nepozabnim in sproščenim slavjem v kleti Vile ali na ploščadi pred kletjo. Za kulinarično razvajanje poskrbijo mojstri restavracije Kruh in vino, ki deluje pod taktirko priznanega chefa Tomaža Kavčiča

FOTO: Hatlak&Mlakar

Nepozabna Žička Kartuzija

Žička kartuzija prav gotovo velja za eno izmed najbolj priljubljenih poročnih destinacij v zadnjem času. Kraj, ki je bil včasih samostan, je danes muzej in predvsem lokacija pravljičnih porok. Nahaja se v dolini svetega Janeza pri Slovenskih Konjicah in je edinstven pomnik zgodovine življenja menihov.

Bratovski samostan je razpadel v 18. stoletju, ostale pa so meniške hišice, obednica, kuhinja in redovna cerkev. 

Dih jemajoča Hiša vin Doppler

Hiša vin Doppler se nahaja na 380 metrih nadmorske višine in na devetih hektarjih, kjer se ob prihodu na vrh popolnoma odpre srce. Na eni strani obdani s šentiljskimi griči in na drugi s pesniško dolino boste ob prihodu začutili bogastvo zgodovine in tradicijo družinskih vezi. 

FOTO: Hiša vin Doppler

Razkošni dvorec Štatenberg

Dvorec Štatenberg stoji na manjši vzpetini ob regionalni cesti Ptuj - Poljčane v občini Makole. Razkošni baročni dvorec, ki danes stoji v kraju Štatenberg, so pričeli zidati grofje Attemsi, najverjetneje že leta 1696, končali pa med leti 1720 in 1740. Načrtoval ga je italijanski arhitekt Camesini.

Zasnovan je tako, da ga tvorijo štirje dvonadstropni trakti, s poudarjenim osrednjim poslopjem z odprtim stopniščem, v katerem je stebrna dvorana v pritličju, viteška dvorana pa v nadstropju. Levo od viteške dvorane je pet ohranjenih soban s čudovitimi freskami, ki predstavljajo muzejski del gradu, desno je poročna dvorana, kjer se lahko izvede civilna poroka. Okolico gradu krasi drevored divjih kostanjev in park z zanimivim rastlinjem. Za gradom leži naravni gozd, po katerem vodi desetminutna pešpot do treh ribnikov.

Dvorec ponuja več možnosti za obred in zabavo. Civilna poroka lahko poteka v temu namenjenem salonu, viteški dvorani ali na prostem. Ponovna oživitev grajske kapele pa nudi možnost cerkvene poroke ali krsta.

Neokrnjena narava in Posestvo Pule

Posestvo Pule se nahaja v Drečjem vrhu v občini Trebelno. Posestvo bo očaralo vse tiste, ki cenijo intimo in romantiko v neokrnjeni naravi, saj je tako odmaknjeno od mestnega vrveža in nepovabljenih radovednežev, kot da ne bi bil na tem svetu. Čudovit ambient posestva z vsemi spremljevalnimi objekti, skednjem, kozolcem, vinsko kletjo, spajem in romantičnimi hiškami na obronku gozda, ponuja idealen kraj za dolg trenutek ljubezni.

Na posestvu poskrbijo za vse podrobnosti od dekoracije miz, poročnega fotografa, torte, vabil, pogostitve po obredu, do DJ-ja, poročnega šopka in ostalega. 

Romantični grad Otočec

Grajski ambient je kot ustvarjen za romantične poroke. Da bi bili prvi koraki na skupni življenjski poti mladoporočencev res nepozabni, so v hotelu Grad Otočec pripravili celovito ponudbo – od grajskega poročnega protokola do bogate kulinarične ponudbe in nepozabnih medenih tednov v romantičnem grajskem okolju.

Odlična kulinarična ponudba, vrhunska vina, brezhibna postrežba in izkušeni načrtovalci porok zagotavljajo nepozabno doživetje v srednjeveškem ambientu.

Poročni obred lahko pripravijo na prostem, v zavetju grajskega parka, zeleni oazi sredi lenobne Krke, na mogočnem grajskem dvorišču, obdanem s srednjeveškim obzidjem, ali pa v zasebnosti viteškega salona. Poročne obrede na gradu izvaja ekipa matičarjev novomeške upravne enote. Na Otočcu organizirajo poroke kot zaključeno celoto poročnega obreda in poročnega slavja.

FOTO: Grad Otočec

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice