Slika je simbolična.
V kraju Orehovica v občini Zagorje ob Savi se je ponoči, nekaj pred tretjo uro, zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 31-letni motorist.

Iz Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da sta se 31-letnik in 21-letnik na motorju peljala po regionalni cesti iz Zagorja proti Trojanam, pri tem pa v kraju Orehovica zaradi neprilagojene hitrosti padla in drsela po vozišču, dokler nista trčila v nasip ob cesti.

31-letnik je na kraju nesreče umrl, 21-letnik pa je s kraja nesreče odšel peš. Policisti so ga kmalu izsledili. Bil je huje poškodovan, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Policisti z ugotavljanjem okoliščin še nadaljujejo, saj trenutno še ni znano, katera od navedenih oseb na motorju je vozila.

»Potrdimo pa lahko, da osebi med vožnjo nista uporabljali motoristične opreme in varnostne čelade,« pojasnjuje Aleksandra Golec iz Policijske uprave Ljubljana.

Dodajajo še, da je eden izmed policistov na območju Zagorja nekaj minut pred nesrečo zaznal vožnjo dveh oseb na motorju, ki sta bili brez čelad in ju skušal ustaviti.

Med ustavljanjem z modrimi lučmi je policist v isti smeri dohitel še drugo motorno kolo, na katerem sta bili prav tako dve osebi brez čelad - ponesrečena motorista. Med vožnjo je policist oba motorja izgubil z vidnega polja in ju ni uspel ustaviti, potem pa v kraju Orehovica naletel na nesrečo. Osebi na motorju, ki ju je zaustavljal policist, do sedaj še nista bili izsledeni.

Več okoliščin nesreče trenutno še ni pojasnjenih in znanih, zato intenzivna preiskava nesreče še vedno poteka. Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
božidar (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

IN ,KAJ STA SO ZAKRIVILI .DA STE JIH PREGANJALI ,KOT VEDNO, ŽALOSTNO ,DA NE GRE DRUGAČE ŠKODA ŽIVLJENJ

Katja7 (nepreverjen)

Bozidar,ti si idiot.

Naajgredelat (nepreverjen)

Bozidar...
1) krsila sta policijsko uro
2) neprilagojena hitrost
3) neuporaba zascitnih sredstev
4) neupostevanje ukazov policista
Ce bi upostevala samo prvo tocko, bi bili vsi zivi in zdravi. Ne razumem ljudi, ki sedaj omenjajo odgovornost policije. Ce policist ukaze, da moras ustaviti pac moras ustaviti. Ampak nista. Ce bi pobeg uspel, bi danes bila med butastimi prijatelji "heroja", zdaj pa sta nazalost koncala kot sta...

Čuj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zapisano je tako,da še Agata ne bi tega razvozlala. Novinarji dajte se malo potruditi .

Starejše novice