Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 10. aprila, opravili 2864 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 548 novih okužb, gre za 19,1-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 7433 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 238.611.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 1250 okužb ob opravljenih 4730 PCR testih, šlo je za 26,5-odstotni delež.

V bolnišnicah 615 covid bolnikov

Včeraj je umrlo sedem oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4119.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 615 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 139 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 43 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

krek je včeraj rekel da bojo ukrepi trajali ŠE VEČ LET hahahahahaah, samo vprašanje časa še je kdaj se bo začel oborožen upor, v nemčiji se je praktično že začel ampak je o tem stroga medijska cenzura, tudi o protestu v mariboru ni bilo ne duha ne sluha na 24 ur

Koncajte novin… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Nosečnica ni umrla zaradi covida, ampak zaradi hudih razjed na želodcu -raka. In če bi covid ne bil tako zelo popularen, bi vsi vedeli za pravi vzrok smrti in tega ne bi tako spektakularno objavljali. Nepomemben covid, tragično le to, da je toliko otrok ostalo brez mame.

Starejše novice