Število uporabnikov mobilnega omrežja presega število prebivalcev v državi.

Ob koncu lanskega leta je bilo v Sloveniji že skoraj 2,4 milijona uporabnikov mobilnega omrežja, kar je za odstotek več kot leto prej, poroča STA.

Od tega je bilo 77 odstotkov naročnikov, ostali pa so bili predplačniki, kažejo pred dnevi objavljeni podatki državnega statističnega urada.

Število uporabnikov mobilnega omrežja presega število prebivalcev v državi, kar pomeni, da nekateri prebivalci uporabljajo več mobilnih telefonov, poleg zasebnega še službeni mobilnik.

Stacionarni telefoni počasi tonejo v pozabo

Statistični podatki še kažejo, da je bilo konec prejšnjega leta v Sloveniji 176.462 klasičnih telefonskih priključkov, kar na letni ravni predstavlja 16-odstotni padec.

Trend upadanja števila klasičnih telefonskih priključkov je prisoten že več let, se pa po drugi strani povečuje število priključkov telefonije prek internetne povezave (IP-telefonija). Število teh se je na letni ravni povečalo za štiri odstotke na skoraj 530 tisoč.

Povečalo se je tudi število priključkov za širokopasovni dostop do interneta, in sicer za tri odstotke na več kot 588 tisoč priključkov. Od tega so xDSL-priključki predstavljali 39,6-odstoten delež, priključki prek kabelskega modema 30-odstoten, optični priključki pa 28,1-odstoten delež, še poroča STA.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice