Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 14. junija, opravili 2330 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 112 novih okužb, gre za 4,8-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 39.801 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi. Aktivnih primerov okužbe je trenutno 2529.

Za primerjavo. Dan prej so ob 1023 PCR testiranj na koronavirus potrdili 24 novih okužb, šlo je za 2,3-odstotni delež okužb. Prejšnji ponedeljek, 7.junija, pa je bilo potrjenih 220 okužb, delež je bil 7,2-odstoten.

V bolnišnicah 122 covidnih bolnikov

Včeraj sta umrli dve osebi, okuženi s koronavirusom. Skupno je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4408 oseb. V slovenskih bolnišnicah se zdravi 122 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 40 pacientov na intenzivni negi.

Sedemdnevno povprečje okužb znaša 132.

Po slovenskem semaforju ukrepov smo že nekaj časa v zeleni fazi, saj je sedemdnevno povprečje okužb padlo pod 250, po evropski lestvici pa smo prešli v oranžno fazo.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

EPIDEMIJE KAO NI VEČ A UKREPI PA OSTANEJO ČISTO ISTI KOT DO SEDAJ AHAHAAHAHA SEDAJ PA SE VPRAŠAŠ KDO JE TU FUKJEN

Koncajte novin… (nepreverjen)

Ni potrebno biti strokovnjak, znanstvenik, da veš da smo poleti manj prehlajeni, a misliti, da bodo prehladi izumrli je neumnost. Vedno so bili in vedno bodo, le da nas pred njimi ni nihče strašili in so v večini minili mimogrede, pri nekaterih pa pač ne. In tako je bilo in bo tudi v prihodnje.

Neviden (nepreverjen)

V rit si potisnite vašo namišljeno epidemijo.Od danes več ne nosim maske NIKJER.

Starejše novice