Vir: Neurje.si
Neurje z močnimi nalivi in vetrom, ki se je sinoči razbesnelo predvsem severno od Ljubljane, je povzročilo ogromno gmotno škodo, predvsem na objektih, avtomobilih in vrtninah.

V občini Domžale, kjer je padala več kot pet centimetrov debela toča, ima več sto objektov razbito streho in vodo v hiši.

Regijski center za obveščanje je med 21. in 23. uro sprejel neverjetnih 851 klicev na pomoč, reševalne enote pa so napotili na 321 naslovov. 

V nevihti je bilo poškodovanih in podrtih več dreves, še zlasti v Krajinskem parku Tivoli, na Rožniku in Šišenskem hribu.

Brez milosti po vsej Sloveniji ...

Gasilci in druge službe so iz objektov črpali vodo, preusmerjali nevarne hudournike, začasno pokrivali poškodovane strehe na objektih, odstranjevali podrta drevesa, čistili zemljine iz cestišč in čistili meteorne jaške. Poleg tega smo zabeležili tudi več zemeljskih plazov, ponekod pa je zaradi neurja bila tudi motena oskrba z električno energijo. 

V občinah Črna na Koroškem, Kamnik, Mežica, Vodice, Gornja Radgona, Komenda, Mozirje, Trzin, Braslovče, Laško, Lukovica, Prebold, Šenčur, Hrastnik, Ljutomer, Mengeš, Šentilj, Šmartno ob Paki, Šmartno pri Litiji, Trbovlje, Velenje, Apače, Cerklje na Gorenjskem, Dol pri Ljubljani, Ljubljana, Polzela, Prevalje, Radenci, Šoštanj, Žalec, Brezovica, Dobrova - Polhov Gradec, Domžale, Log – Dragomer, Celje, Juršinci, Križevci, Ormož, Ravne na Koroškem in Trebnje je bilo posredovanje potrebno na več kot 500 lokacijah, aktiviranih je bilo okoli sto enot. 

Gasilci so še na terenu in odstranjujejo posledice neurja.

Na Facebook skupnosti Neurje.si poročajo o razdejanju, ki ga je povzročila toča debela kot oreh.

Kaj nas čaka danes?

Danes bo sončno, le v hribovitem svetu bodo popoldne posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32, na Goriškem do 34 stopinj Celzija.

Jutri bo sončno, popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj vročinskih neviht. Jutranje temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem do 23, najvišje dnevne od 29 do 35 stopinj Celzija.

V soboto bo sončno in vroče, verjetnost vročinskih neviht bo majhna. V nedeljo popoldne pa bodo nevihte spet pogostejše.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice