Za posledicami dolgoletne bolezni je v 61. letu starosti umrl nekdanji jugoslovanski in slovenski reprezentant Marko Elsner.

Marko Elsner velja za enega najboljših slovenskih nogometašev v zgodovini, svojo športno pot je začel pri Slovanu, pri Olimpiji, ki jo je tedaj vodil njegov oče Branko Elsner, pa se je v osemdesetih letih minulega stoletja uveljavil tudi kot eden od najboljših nogometašev v nekdanji Jugoslaviji. Igral je na položaju libera.

Pot ga je iz Ljubljane nato vodila v Beograd k Crveni zvezdi, leta 1987 pa je prestopil v Francijo k Nici. Igral je tudi za Admiro Wacker v Avstriji. Z jugoslovansko olimpijsko selekcijo je leta 1984 osvojil bronasto kolajno v Los Angelesu, izbral pa je tudi dva nastopa za slovensko izbrano vrsto.

Prvega proti Cipru 18. novembra 1992 in drugega proti Estoniji 7. aprila 1993.

Leta 2017 je bil sprejet v Hram slovenskih športnih junakov, njegova sinova Luka in Rok pa sta ravno tako znana na nogometnem področju.

Starejši sin Luka trenutno službuje kot nogometni trener v francoskem klubu Amiens, ki bo v naslednji sezoni po izpadu iz elite igral v drugi francoski ligi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice