Znani so sveži podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 11. junija, opravili 2669 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 126 novih okužb, gre za 4,5-odstotni delež okužb. Aktivnih okužb v Sloveniji je trenutno 3084.

Opravljenih je bilo tudi 44380 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 2734 PCR testiranj na koronavirus potrdili 122 novih okužb, šlo je za 4,7-odstotni delež okužb.

V bolnišnicah 138 covidnih bolnikov

Včeraj so umrle tri osebe, okužene s koronavirusom. Skupno jih je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4401. V slovenskih bolnišnicah se zdravi 138 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 44 pacientov na intenzivni negi.

Sedemdnevno povprečje okužb znaša 161.

Slovenija se nahaja v zeleni fazi, saj je sedemdnevno povprečje okužb padlo pod 250.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

400 JIH JE UMRLO ZARADI COVIDA 4000 PA "S COVIDOM" ZARADI RAKA, INFARKTA, KAPI IN OSTALIH STVARI, DEJSTVA KI JIH VI MIKRO-MAJMUNI PAČ NE RAZUMETE

Ragnar The King (nepreverjen)

nije tvoja glava za mislit
Tvoja glava je samo za frizerja

In reply to by dd (nepreverjen)

Koncajte novin… (nepreverjen)

Starost in pridružene bolezni ter ali so bili cepljeni, to so podatki, ki bi jih morali novinarji pridobiti za umrle. Vsak dan umre kar veliko ljudi, a vendar v primerjavi z vsemi, ki dnevno umrejo, zelo malo, pa še ti prav gotovo niso umrli le zaradi covida, ampak s covidom. Se 44 jih je na intenzivni, upam, da ne bodo postopno vsi ti med umrlimi. Novinarji pridobite že enkrat govoreče podatke in ne le prazne številke.

Ragnar The King (nepreverjen)

Saj vam bo odklenkalo trosit te laži, tik tak

Neviden (nepreverjen)

Ha,ha,ha,ha,za crknit,pa kdo vam verjame ,a gripa je letos izvenela?ni bilo prehlada ne viroz ...... vse mecete v isti koš,še kapi in infarkte,lažnivci,dobro poznam zdravstvo in njihovo delo.

Neviden (nepreverjen)

Raje povejte da jih je po ceplenju starosnikiv v domovih pa zares umrlo ogromno ,ampak zaradi cepiva ,ki pa je njihove bolezni res zakompliciralo.osebno sem poznal dva starostnika ki sta umrla v razmiku dveh tednu po ceplenju.

Starejše novice