Z današnjo spremembo higienskih priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje je odpravljena omejitev, da lahko za mizo sedijo le člani istega gospodinjstva.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so posodobili priporočila za gostinsko dejavnost na terasah in letnih vrtovih med epidemijo in odpravili prepoved sedenja za isto mizo osebam, ki niso člani istega gospodinjstva. 

Od 4. maja je po državi ponovno dovoljeno izvajanje gostinske dejavnosti na terasah in letnih vrtovih. Ena izmed navodil je takrat bila tudi ta, da naj za mizo sedijo le člani istega gospodinjstva. Omenjeno navodilo so sicer gostinci označili za najbolj neizvedljiv ukrep.

Gostinec namreč ne more ugotavljati identitete posameznih gostov in s tem pripadnosti istemu gospodinjstvu, prav tako pa ne more preprečiti, ko se gosti iz različnih gospodinjstev sami približajo na manj kot 1,5 metra, so danes posvarili tudi v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Ukrep razdalje 1, 5 metra zaenkrat ostaja

Tudi v danes posodobljeni različici priporočil za izvajanje gostinske dejavnosti na terasah in letnih vrtovih med epidemijo koronavirusa pa ostaja večina že doslej veljavnih ukrepov. Izvajalci storitev naj nosijo obrazne maske, ki jih zamenjajo vsake 2-3 ure, mize pa razporedijo tako, da bo med posameznimi strankami najmanj 1,5 metra. 

Stranke naj si ob prihodu in odhodu razkužijo roke, ob vstopu v notranjost, denimo ob uporabi sanitarij, pa morajo nositi masko. Starejšim in bolnikom s kroničnimi nenalezljivimi boleznimi je obisk lokalov odsvetovan.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Davila (nepreverjen)

Pozdravljeni,
Obveščam vas, da ponujamo zasebna posojila po obrestni meri 2%. Lahko vam posodimo, da poslujete, upravljate kmetijo ali karkoli želite. Pišite nam neposredno po e-pošti: ([email protected])
Lep pozdrav

mislimmmm (nepreverjen)

ste član SDS?

In reply to by Davila (nepreverjen)

Haja (nepreverjen)

Ni član SDS, ker oni si morajo sami izposojati denar. Sigurno je iz levega pola! Oni dobivajo denar, pa ne rabijo nič delat.

In reply to by mislimmmm (nepreverjen)

Starejše novice