Slika je simbolična.
Znani so sveži podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 5. junija, opravili 2256 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 157 novih okužb, gre za 7-odstotni delež okužb. Aktivnih okužb v Sloveniji je trenutno 3688.

Opravljenih je bilo tudi 9030 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 3464 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 245 novih okužb, gre za 7,1-odstotni delež okužb.

V bolnišnicah 198 covidnih bolnikov

Včeraj je umrla ena oseba okužena s koronavirusom. Skupno jih je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4388. V slovenskih bolnišnicah se zdravi 198 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 54 pacientov na intenzivni negi.

Sedemdnevno povprečje okužb znaša 247.

Slovenija se nahaja v zeleni fazi, saj je sedemdnevno povprečje okužb padlo pod 250.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

SEDEMDNEVNO POVPREČJE SE VEČA ŽE CEL TEDEN, ČETRTI VAL, AL JE ŽE PETI, ZAPRET VSE SAJ SMO BAJE V RDEČI FAZI PO EU AHAHAHAAHAHAHA BEEEEE OVČKE, CEPITE SE ZA BREZVEZE KER BO JESENI POPOLNOMA ISTO SMRTI, HOSPITALIZIRANIH IN OKUŽENIH KOT LANI OVCE DEBILNE

Koncajte novin… (nepreverjen)

Koliko prebivalcev ima Slovenija? Junija bo prišlo še 1,3mio cepiv. Koga bodo cepili, če se sliši da se množično cepi vsak dan, upam da ne dojenčkov. Zelo si želim videti analize o starosti obolelih, umrlih v preteklem letu. Koliko mladih in otrok je bilo v bolnicah. Zakaj stroka propagira počitnice in ne zdravje....zakaj nihče ne želi videti nobenih analiz, ki bi pokazale na nujnost cepljenja mladih, stari, ki naj bi bili ogroženi se ne cepijo, saj cepljenja ne potrebujejo, ker pač nikamor ne grejo, zato navali narod na mlade z ugodnostmi in prepričevanjem. Žalost brez meja...

Starejše novice