FOTO: Bobo
V Splošni bolnišnici Izola je pripravništvo opravljala zdravnica s ponarejeno diplomo mariborske medicinske fakultete, je razkril POP TV. Kje je zdravnica ponarejeno diplomo dobila, ni znano.

Lažna zdravnica se je s ponarejeno diplomo, po kateri je bilo videti kot da je dokončala študij medicine na mariborski medicinski fakultete, brez težav vpisala v register pri zdravniški zbornici in izpolnila vlogo za opravljanje pripravništva.

V izolski bolnišnici je dobila službo kot zdravnico, a je njen mentor opazil, da ne dohaja kolegov in ne zna osnov, ki bi se jih naj naučila na medicinski fakulteti. Zbornica je na to preverila njeno diplomo.

»Splošna bolnišnica Izola je v njenem delu opazila velike pomanjkljivosti v znanju,« je za POP TV povedala vršilka dolžnosti pomočnice direktorja za pravne zadeve v izolski bolnišnici Mojca Tušek in dodala: »Zdravniška zbornica Slovenije je po tem sprejela vse nadaljnje postopke in kmalu sporočila, da prekinja to odločbo.«

Pred tem medicinska sestra, v Mariboru nikoli študirala

Kot je poročal POP TV je bila zdravniška zbornica o dogodku obveščena leta 2017. V obnovi postopka so ugotovili, da se oseba na pripravništvo prijavila s ponarejeno diplomo domnevno mariborske fakultete. Po neuradnih informacijah POP TV lažna zdravnica v Mariboru ni nikoli študirala.

Ženska naj bi pred tem delala kot medicinska sestra, tudi v bolnišnici Izola, a v bolnišnici tega niso potrdili. Zdaj tam ne dela več, ne kot zdravnica ne kot medicinska sestra. Zdravniška zbornica o primeru ni obvestila ministrstva za zdravje in mariborske medicinske fakultete, so ga pa prijavili policiji.

Policija je za POP TV potrdila, da o zadevi vodi predkazenski postopek, ki je v zaključni fazi. Lažni zdravnici bi lahko očitali kaznivo dejanje ponarejanja listin, za katerega je predpisana kazen do dveh let zapora.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice