Foto: Ministrstvo za okolje in prostor
Minister za okolje in prostor Simon Zajc se je danes sestal z župani in predstavniki petih občin, ki so pokazale interes za objekt za termično obdelavo odpadkov. Bodo sežigalnico postavili na Ptuju?

Ministrstvo za okolje in prostor je spomladi občinam poslalo v poizvedovanje poziv o interesu in možnostih za termično obdelavo odpadkov.

Današnjega sestanka na okoljskem ministrstvu so se udeležili župani ali predstavniki občin Ptuj, Maribor, Ljubljana, Jesenice in Kočevje.

Minister Simon Zajc je predstavnikom občin predstavil problematiko z odpadki v Sloveniji. Z župani so se strinjali, da moramo kot država in državljani za svoje odpadke poskrbeti sami.  

»Na sestanku je bilo dogovorjeno, da bodo občine s pomočjo Ministrstva za okolje in prostor oblikovale in na koncu Ministrstvu za okolje in prostor poslale idejne zasnove njihovih rešitev. Idejna zasnove naj bi vsebovale lokacijske prikaze, varnostne rešitve in zasnove tehnologije, časovnico in načrt vključevanja lokalne skupnosti,« so danes v izjavi za javnost zapisali na Ministrstvu za okolje in prostor.

Predloge bodo izdelali v nekaj mesecih

V roku treh mesecev bo tako izdelan pregled vseh možnosti posamičnih predlogov, nato pa bo sprejeta odločitev, ki bo podlaga za nadaljnje korake glede postavitve objekta za termično obdelavo odpadkov.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

V MB so v 4 letih dvignili stroške odvoza smeti za 100% ! Kaj je z vami Mariborčani nimate jajc in stopiti na ulico in vprašat kam odlagajo vaš denar .

Starejše novice