Foto: Grega Pleteršek
V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 24. februarja, opravili 4565 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 852 novih okužb, gre za 18,7 odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 25.095 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 187.857. Aktivnih primerov je v Sloveniji trenutno 10.782, kažejo podatki Covid-19 Sledilnika

V Podravju 93 novih okužb v 25 podravskih občinah

Največ okužb so včeraj potrdili v Mestni občini Maribor, kjer je bilo odkritih 36 novih primerov. Sledi občina Slovenska Bistrica z desetimi novimi okužbami, v občini Hoče - Slivnica so jih odkrili šest, v občini Šentilj pa pet.

Po tri nove okužbe imajo v občinah Pesnica, Duplek, Ruše, Kidričevo, Rače - Fram in Selnica ob Dravi. Po dva nova primera so zabeležili v občinah Lenart, Starše in Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

Po eno novo okužbo so potrdili še v ptujski občini in v občinah Ormož, Sveta Ana, Videm, Miklavž na Dravskem polju, Lovrenc na Pohorju, Benedikt, Poljčane, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Hajdina, Središče ob Dravi in Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Brez novih okužb je bilo v sredo 16 podravskih občin. 

Po zadnjih podatkih je v Podravski regiji sedemdnevno povprečje okužb pri številu 98,6, v regiji pa je aktivnih 1423 primerov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice