V Podravju je bilo včeraj potrjenih 197 novih okužb v 33 podravskih občinah.

V Sloveniji so v včeraj, 16. novembra, opravili 5326 testiranj na koronavirus in potrdili 1388 novih primerov okužbe, delež pozitivnih je pri tem 26-odstotni.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 56.897.

Na Covid-19 sledilniku smo preverili, v katerih občinah so zabeležili nove primere.

V Podravju 197 novih okužb

Podravski statistični regiji so včeraj potrdili 197 novih okužb.

Največ novih okužb v Podravju so včeraj zabeležili v Mestni občini Maribor.

V občini Maribor so včeraj zabeležili kar 60 novih okužb, v Slovenski bistrici pa 44. V občini Lenart so zabeležili 16 novih okužb, v občini Rače - Fram devet in v Pesnici in Poljčanah po sedem. V občini Lovrenc na Pohorju so zabeležili šest novih okužb, v Rušah pa štiri. V Oplotnici in Sveti Ani so zabeležili po 4 okužbe, v občinah Ormož, Miklavž na Dravskem polju, Makole in Selnica ob Dravi po tri okužbe in v občinah Duplek, Kungota, Ptuj in Hoče - Slovnica po dve. V občinah Kidričevo, Šentilj, Videm, Gorišnica, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Dornava, Starše, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Destrnik, Cirkulane, Podlehnik, Sveti Tomaž, Benedikt, Trnovska vas in Središče ob Dravi pa po eno okužbo.

Brez novih okužb je bilo včeraj v Podravju osem občin.

Glede na podatke Covid-19 Sledilnika je trenutno v UKC Maribor hospitaliziranih 188 oseb s covidom, od tega jih je 47 v intenzivni enoti in 32 na ventilatorju. V zadnjem dnevu sta v UKC Maribor umrla dva bolnika s koronavirusno boleznijo.

V Pomurju 90 okužb

V Pomurski statistični regiji so včeraj potrdili 90 novih okužb s koronavirusom v 20 pomurskih občinah.

Največ novih okužb v Pomurju je bilo včeraj v Murski Soboti, zabeležili so 13 novih primerov.

V občini Radenci so zabeležili 12 novih okužb, v Gornji Radgoni in Ljutomeru pa 11. Po sedem okužb so zabeležili v Lendavi in Rogašovcih, po štiri pa v občinah Beltinci in Puconci. V občinah Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici so zabeležili po tri okužbe, v občinah Turnišče, Črenšovci, Kuzma, Odranci in Razkrižje pa po dve. Le po eno okužbo so zabeležili v občinah Tišina, Križevci, Grad, Veržej in Šalovci. Brez novih primerov so tako bili v sedmih občinah.

Glede na podatke Covid-19 sledilnika je trenutno v Splošni bolnišnici Murska Sobota hospitaliziranih 144 oseb s covidom, od tega jih je 21 v intenzivni enoti in 18 na ventilatorju. V zadnjem dnevu je v soboški bolnišnici umrlo šest obolelih s covidom-19.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice