Foto: Grega Pleteršek
V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 4. marca, opravili 5435 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 881 novih okužb, gre za 16,2-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 21.601 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 194.162. Aktivnih primerov okužbe je po podatkih Sledilnika trenutno 10.866. Na COVID-19 Sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj potrdili nove primere.

V Podravju 101 nova okužba v 24 podravskih občinah

Največ novih primerov so zabeležili včeraj v mariborski občini, kjer imajo 31 novih okužb. Sledijo občine Slovenska Bistrica z dvanajstimi, ptujska občina z devetimi in občina Hoče - Slivnica s sedmimi novimi primeri. V Selnici ob Dravi imajo šest novih okužb, po štiri nove primere pa beležijo v občinah Ormož, Videm in Duplek.

Tri nove okužbe so potrdili v občinah Miklavž na Dravskem polju in Hajdina, po dve okužbo pa imajo v občinah Šentilj, Kungota, Starše in Destrnik.

Po en nov primer so zabeležili še v občinah Pesnica, Lenart, Sveta Ana, Ruše, Rače - Fram, Majšerk, Cerkvenjak, Središče ob Dravi, Trnovska vas in Žetale. 

Brez novih primerov so bili tako včeraj v 16 podravskih občinah.

Po zadnjih podatkih je v Podravski regiji sedemdnevno povprečje okužb pri številu 106,3. Po navedbah pristojnih je za prehod v rumeno fazo, v kateri je dovoljeno obratovanje gostinskih teras, potrebno doseči povprečje 93 okužb ali manj v zadnjih sedmih dneh. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice