Na sinočnjem nasilnem protestu, ki je izbruhnil v središču prestolnice, je bilo po zadnjih informacijah poškodovanih več oseb.

Zdravniško pomoč so jim reševalci nudili na samem kraju dogajanja, dve osebi sta utrpeli hujše poškodbe in bili odpeljani v bolnišnico. 

Po ocenah policije se je včerajšnjih popoldanskih protestov udeležilo okoli 500 ljudi. Prišlo je do spopadov med policijo in protestniki. Ti so v policiste metali pirotehniko in granitne kocke. Policija je odgovorila z vodnim topom, vseskozi pa je dogajanje preletaval policijski helikopter. 

Poškodbe utrpeli tudi možje v modrem 

Direktor Policijske uprave Ljubljana Stanislav Vrečar je v izjavi za javnost povedal, da hujših poškodb v policijskih vrstah zaenkrat ni.

»Nekaj policistov je lažje ranjenih, večino poškodb policistov so povzročile granitne kocke. Če kocka prileti v čelado, gre za hud pretres možganov,« je o poškodovanih policistih dejal direktor Policijske uprave Ljubljana. 

Glede poškodb ostalih udeležencev je zaenkrat znano, da sta bolnišnično oskrbo potrebovali dve osebi. Po navedbah Društva novinarjev Slovenije je zaradi udarca v glavo na urgenci pristal fotoreporter Borut Živulovič, ki je na terenu opravljal svoje delo. Kot so zapisali, je neznani storilec fizično obračunal z novinarskim kolegom, prav tako o nasilnem vedenju, odrivanju in oviranju dela poroča več novinarskih ekip. 

Reševalne ekipe, ki so morale podaljšati 12-urno izmeno, so zdravniško oskrbo nudile na samem kraju dogajanja. Na družbenih omrežjih so se odzvali Mladi zdravniki. 

V izgredih je na mestni infrastrukturi nastala materialna škoda. Za kolikšno škodo gre, bodo po ogledu krajev kaznivih dejanj ocenili kriminalisti. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
PUSSI (nepreverjen)

Pa dobro ljudje kaj ste živina ali kaj? Najverjetneje res, da greste na ljudi metat petarde je skrajno nečloveško in vredno vsakega obsojanja. Sicer se z protesti strinjam , ker drugače v naši državi pač ne gre vendar ne na tak način. Policisti so zato tam, da opravljajo svoje delo in nič drugega in imajo svoje življenje, svoje družine doma in mogoče se oni tudi ne strinjajo s tem položajem ampak svoje delo morajo opraviti. Saj je nažalost vedno tako, da gdo je najmanj kriv jo najslabše odnese. Vlada poglejte si dobro te posnetke , ker vse to je odraz vaše nesposobnosti in izvajanja represije nad človeštvom. Predajte se tisti kateri ste za to odgovorni in se sprijaznite, da vam tokrat ni uspelo pripeljati situacije na pravo pot. Bo boljše za vse.

Starejše novice