Nekateri so se pomerili v hitrem branju, drugi pa v računalniškem znanju.

Danes se je odvilo tekmovanje Bober, ki ga gosti Fakulteta za računalništvo in informatiko, na njem pa se bo v računalniškem razmišljanju pomerilo najboljših 227 osnovnošolcev in srednješolcev. Da zanimanje narašča, kaže število letošnjih udeležencev na šolski ravni, ki jih je bilo nekaj manj kot 30 tisoč.

Gre za mednarodno tekmovanje, ki spodbuja zanimanje učencev in dijakov za računalništvo in informatiko, razvija logično sklepanje, algoritmično mišljenje ter spretnosti za reševanje problemov. Mladi tako na zanimiv in zabaven način spoznajo, da sta računalništvo in informatika veliko več od brskanja po spletu, računalniških iger, poslušanja glasbe in gledanja filmov.

Tekmovalci, ki so v 40 minutah najbolje rešili 15 nalog, so si na državnem tekmovanju prislužili zlata in srebrna priznanja.

V Sloveniji tekmovanje Bober v sodelovanju z univerzami v Ljubljani, Mariboru in na Primorskem organizira računalniško združenje ACM Slovenija in tako postaja eno najpopularnejših tekmovanj v znanju na mednarodni ravni. Vendar pa fakulteta opozarja upad zanimanja za računalništvo in informatiko kasneje, menijo, da je težava v zapostavljenosti računalništva in informatike v slovenskem osnovnošolskem in srednješolskem učnem načrtu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice