Tudi v koronadobi opažamo veliko staršev, ki z najmlajšimi brezskrbno nakupujejo v trgovinah. Pediatrinjo smo povprašali, ali svetuje nakupovanje z otroki v času koronadobe, ko je v trgovinah treba upoštevati stroge ukrepe.

Nakupovanje z otroki je lahko naporno že takrat, ko nas ne omejujejo strogi ukrepi. Trenutno se moramo pri nakupovanju še vedno držati varnostne razdalje, pred vstopom v trgovine pa nadeti masko in razkužiti roke. 

Higienskih ukrepov se težje držijo majhni otroci, ki so nagnjeni k temu, da vse potipajo. Zato pediatrinja Mojca Švab Zavratnik odsvetuje nakupovanje z otroki tudi na splošno in ne le v času koronadobe.

Otroci s prijemanjem predmetov širijo okužbe

»Nakupovanje v družbi otrok odsvetujem že na splošno, ne le zaradi korone,« pravi pediatrinja Švab Zavratnik: »Otroci prijemajo v roke vse, poližejo ročaje vozičkov, ograje, dajejo roke v usta v trgovini in nato z oslinjenimi prijemajo prodajne artikle.«

Ob tem dodaja, da ne vidi nobene potrebe, da bi starši otroke vzeli s seboj po nakupih, razen kadar se gre v trgovino z namenom kupovanja otroških oblačil in obuvala. 

»Okužbe se z otroka, ki preboleva prehladno bolezen, se širijo hitro ravno zato, ker prijemajo vse predmete z rokami, na katerih se nahajajo virusi,« še dodaja Švab Zavratnikova: »Kihajo in kašljajo v prostor in ne v rokav ali robec, tako da bolezen prenašajo tako kontaktno kot kapljično.«

Otrokom smo odrasli vzgled. Že s svojo mirnostjo, samozaupanjem ter zagotavljanjem občutka varnosti lahko prispevamo k zdravju in dobremu počutju otrok.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lokomotiva (nepreverjen)

Pa kaj se

Default (nepreverjen)

Frocovje niso bogovi ceprav jih vsi dan danes imajo za bogove froc naj bo froc ne pa vsemogocna sila moderne budale od starsev takoj prizadete ce nekdo ne mara njihovega froca

Starejše novice