Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 18. aprila, opravili 1605 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 234 novih okužb, gre za 14,6-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 6576 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 232.311. Aktivnih primerov okužbe je trenutno 11.883.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 478 okužb ob opravljenih 2620 PCR testih, šlo je za 18,2-odstotni delež. Manj novoodkritih okužb je bilo potrjenih nazadnje v nedeljo, 14. marca, ko so zabeležili 205 okužb, delež pozitivnih je bil takrat 12,6-odsotni. 

V bolnišnicah 652 covid bolnikov

Včeraj je umrlo osem oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4167.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 652 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 157 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 14 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. 

Sedemdnevno povprečje okužb se je znižalo, in sicer je iz 792 padlo na 785.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Žalost (nepreverjen)

Še malo pa bomo pokorili ta covid 19!

dd (nepreverjen)

počakaj na avgust ko bo peti val in severnokorejski sev, potem 2022 pa sedmi val

In reply to by Žalost (nepreverjen)

Koncajte novin… (nepreverjen)

Ali bomo kdaj dočakali podatke o strukturi hudo bolnih in umrlih - starost, priđružene bolezni in ali so bili cepljeni. Prazne številke je prepotrebno poročanje, saj čisto nič ne povedo. Glede na to, da vsak dan umre vsaj 50 ljudi in nič ne vemo zakaj, je pošteno, da za to najbolj grozno bolezen bolj točno poročate.

viola (nepreverjen)

Očitno si tudi ti hudo bolni pa te ne bomo zavrgli!

In reply to by Koncajte novin… (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

boln si ti in tebi podobni šimpanzi, ki po 14 mesecih ŠE KAR niste ugotovili, da vas lažejo z strašnim virusom od netopirja

In reply to by viola (nepreverjen)

viola (nepreverjen)

Vidiš ti si pa po karakteru TRUPLO.

In reply to by dd (nepreverjen)

Ragnar The King (nepreverjen)

po mojem je pa še peder zraven
in to ne navadni peder
temveč ta pravi smrdljivi peder

In reply to by viola (nepreverjen)

Koncajte novin… (nepreverjen)

Nikogar ne želim zavreči, a zame je vsako življenje enako vredno - za svojce je smrt njegovega enako boleča ne glede na to za čim je umrl. Ker pa objavljajo eno samo, je pošteno da o tem več povedo. Ja, res je spadam med kar bolne in vem, da me ne ogroža zgolj in samo covid.

viola (nepreverjen)

Da ne boš narobe razumel ti želim zdravja. Potem ne beri več teh portalov ker je stres največji sovražnik! Zaupat pa ne moremo več nobenemu. Kapitalizem je poguben za človeštvo.LP

In reply to by Koncajte novin… (nepreverjen)

pohorskisvizec (nepreverjen)

Vsi še 1x, zelo počasi preberite naslov članka in tekst!

Starejše novice