Slika je simbolična.
Znani so sveži podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 21. maja, opravili 3805 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 383 novih okužb, gre za 10,1-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 43.604 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 4139 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 311 novih okužb, šlo je za za 8-odstotni delež okužb. Pretekli petek pa so v Sloveniji potrdili 495 primerov okužb. 

Vir: Vlada Republike Slovenije

V bolnišnicah 319 covidnih bolnikov

Včeraj je umrla ena oseba okužena s koronavirusom. Skupno jih je po podatkih Sledilnika umrlo že 4349. V slovenskih bolnišnicah se zdravi 319 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega sta 102 pacienta na intenzivni negi.

Sedemdnevno povprečje okužb znaša 356 in je manjše kot včeraj, ko je bilo 372.

Slovenija je v rumeni fazi, saj je skupno število hospitaliziranih pod 500, ravno tako je sedemdnevno povprečje okužb manjše od 600. Za zeleno fazo mora biti sedemdnevno povprečje okužb pod 300.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

ČRNE ŠEVILKE, PROCENT OKUŽENIH SE JE ZVIŠAL ZA VEČ KOT 2% V ENEM DNEVU

Koncajte novin… (nepreverjen)

To nista dva procenta, ampak dve odstotni točki, kar je mnogo manj. Odstotna točka in odstotek ni ista stvar. Mene bolj zanima koliko cepljenih je na intenzivni in med umrlimi, ne pa vsak dan le te prazne številke. Če umre stoletni z pridruženimi boleznimi je umrl zaradi covida, če umre mlad človek po cepljenju poročajo, da je zagotovo vzrok drugje. Do kdaj še bomo kar poslušali te neumnosti. Cepljenje propagirajo ne zaradi zdravja, ampak zaradi ugodnosti. Če bi razsajala res huda bolezen reklame ne bi potrebovala, pa tudi mrzlicnega iskanja ne. Vsak bi vedel, da jo ima in prosil za pomoč, ne pa da ljudi plačujejo, da jih zvlecejo na cepljenje.

Starejše novice