Slovenski škofje ordinarji so sprejeli odločitev, da je do preklica ponovno obvezna nošnja zaščitnih mask v zaprtih cerkvenih prostorih.

Kot so sporočili slovenski škofje, so v skladu z zadnjim ukrepom vlade, ki znova predpisuje uporabo mask v zaprtih javnih prostorih, tudi sami odredili obvezno nošnjo zaščitnih mask v zaprtih cerkvenih prostorih.

Odločitev je stopila v veljavo z včerajšnjim dnem, 25. junijem, posebej pa velja za cerkve, kapele, pisarne in veroučne prostore.

Ob tej odločitvi se tudi spreminjajo Navodila slovenskih škofov v slovenskih cerkvah, ki so stopila v veljavo 1. junija 2020, in sicer ...

Navodila so spremenjena v prvi točki, kjer je sedaj zapisano:

  • Vsak, ki vstopi v cerkev, je sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo, tako kot to velja za vstopanje v druge javne prostore. Ob vstopu v cerkev si mora razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in v cerkvi ohranjati medosebno razdaljo 1,5 metra. To ne velja za družine in člane skupnega gospodinjstva. 
  • Na koru so lahko organist in pevci, ki med seboj ohranjajo ustrezno razdaljo 1,5 metra. Pevci morajo uporabljati maske.
  • Vernikom je dovoljeno deliti sveto obhajilo samo na roko. Delivec obhajila pri obhajanju nosi masko. Pred obhajilom in po njem si mora razkužiti roke.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice