Mariborski raper je v času koronavirusa in nove vlade izdal provokativno pesem, katere glavno sporočilo je, da si nobena oblast, noben veliki vodja in noben bog, ne zasluži našega popolnega zaupanja.

»Komu na čast verjeti v oblast, jaz pač nea sorry«

»Težko je ustvarjati glasbo v času pandemije, še težje pa jo je promovirati,« je dejal Emkej, ki je svoje oboževalce v teh dnevih razveselil z novim singlom Oblast, za katerega je z ekipo posnel tudi videospot. 

Foto: Luka Matijevec

Izdajo skladbe so spodbudile trenutne razmere

Kot je povedal Emkej, je komad nastal že pred nekaj časa, prav tako tudi videospot zanj. Vendar so ga nekaj časa skrivali pred poslušalci. »A dogodki, katerim smo priča te dni, so privedli do tega, da z novim spotom enostavno ne morem več čakati,« je še dodal raper.

Foto: Luka Matijevec

Posamezniki lahko poskrbimo, da bo svet boljši

»Medtem ko se naša družba bori proti virusu, ima naša samooklicana oblast bolj pomembne opravke. Glavno sporočilo pesmi je tako, da si nobena oblast, noben veliki vodja in noben bog, ne zasluži našega popolnega zaupanja, saj mora družba na koncu sama poskrbeti zase,« razmišlja Emkej.

Ob tem raper še dodaja, da smo posamezniki tisti, ki »moramo biti vladarji svojega življenja in samo mi lahko poskrbimo, da bo ta svet boljši«.

Tako gre besedilo pesmi ...

»Komu na čast se odločat za druge.
Dajat svoj glas podpirat izgube.
Ljubit te kurbe, verjet te obljube,
šparat na sebi in delat za truge.
Za nobeno oblast se nea splača krast.
Za noben denar se nea splača past ... «

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice