Vir: zajem zaslona videa
Rezervoar vozila napolnil na točilnem mestu, na katerem je bil obešen listek z obvestilom, da ni goriva. Gre za zavajanje potrošnikov?

Na družbenih omrežjih se s svetlobno hitrostjo širi posnetek, ki prikazuje, kako stranka na enem izmed Petrolovih bencinskih servisov v Celju v svoje vozilo brez težav natoči gorivo, čeprav je točilna postaja prelepljena s papirjem, na katerem je zapisano: »Ni goriva!«

Avtor posnetka: »Kljub obvestilu sem poskusil tankati in je šlo. Pa sem rekel, da bom posnel.«

Kot je za Sobotainfo povedal avtor posnetka, je bilo na točilni postaji sicer prilepljeno obvestilo, da goriva ni. 

»Kljub obvestilu sem poskusil tankati in je šlo. Pa sem rekel, da bom posnel,« je dejal.

Trdi, da je že v Kranju včeraj videl, da so ljudje kljub obvestilom, da goriva ni, točili gorivo, zato se je odločil, da tudi sam to poskusi.

Ko je rezervoar napolnil, je odšel k blagajni in zaposlene vprašal, ali jim je res zmanjkalo goriva ali se delajo norca iz ljudi. Pojasnil je, da ni imel drugih težav, nihče ga ni opozoril. 

»Nihče ni nič kompliciral, edino malo so me čudno gledali,« je še povedal avtor posnetka. 

Medtem pa že kroži posnetek stranke, ki se je za isto potezo odločila na eni izmed Petrolovih bencinskih črpalk v Ljubljani. Tankanje je kljub obvestilu, da goriva ni, bilo uspešno. 

Za pojasnila smo se obrnili tudi na Petrol. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo. 

Na terenu že tržni inšpektorji

V Sloveniji je dovolj zalog pogonskih goriv in ni nobenih skrbi da bi kdo ostal brez, je danes zagotovil minister za gospodarstvo Matjaž Han.

Kot je ocenil, ne gre za hujše motnje na trgu, temveč logistične težave.

Je pa ministrstvo na teren poslalo tržne inšpektorje, ki preverjajo trenutno regulacijo, zaloge in morebitno zavajanje potrošnikov.

Han je v današnji izjavi za medije v Ljubljani potrdil, da je konec tedna ponekod v državi prišlo do občasnega pomanjkanja goriva, po njegovih informacijah se to dogaja tudi danes. Po prvih podatkih distributerjev naj bi se prodaja povečala za več kot dvakrat.

Ne glede na to ni strahu, da bi pogonskih goriv zmanjkalo, kar zagotavljajo tudi distributerji, je pojasnil. Do težav po njegovih besedah prihaja zaradi logistike.

»Če se bo izkazalo, da je prišlo do kakšnih kršitev zakonodaje, bodo naše inšpekcijske službe ukrepale,« je napovedal minister.

Lažna stran z zavajajočimi in neprimernimi komentarji

Sicer pa iz družbe OMV opozarjajo, da se je na Facebooku pojavila lažna stran 'OMV Slovenija', ki v njihovem imenu podaja neprimerne in zavajajoče komentarje. 

V družbi pozivajo, da lažnim izjavam ne nasedate in jih prijavite.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mbot (nepreverjen)

Oskrba z gorivi že danes poteka nemoteno.
Hvala vlada.

CepiSeCepec (nepreverjen)

Slava Ukrajini !

Le (nepreverjen)

Kaj še čakaš idi tja in jim pomagaj ne se skrivat pod mamino kiklo ...

In reply to by CepiSeCepec (nepreverjen)

CepiSeCepec (nepreverjen)

Ti si en cepljeni konj, ki ne razume sarkazma.

In reply to by Le (nepreverjen)

Mestjanar (nepreverjen)

Zgodovina se ponavlja. Slovenske mladenke in mladci, to je šele začetek. Ta rabota z gorivom, "ki ga ni", v resnici pa je in čaka na jutrišnjo višjo ceno (biznis je biznis), se bo definitivno preselila še na vse preostale trgovske artikle. Bo veliko umetnega pomanjkanja, saj bodo domači trgovci, tuji bodo namreč zapustili to ...kojebino, špekulirali in zadrževali robo v skladiščih do državno odobrenih višjih cen. Vi pa boste tekali od trgovine do trgovine kot ovčke, da bi kupili kg svežega kruha. Pa to ne šele po službi, ker takrat ga več ne bo, ampak zjutraj, dopoldan, torej med službo. Zato boste za te namene uporabljali dopust, ure v dobrem in jemali bolniški stalež. Malce lažje bo državnim nameščencem, ki službujejo v mestih in niso vezani na registracijo prisotnosti na del. mestu, pa še višje plače imajo. Ti bodo že zarana skakljali po trgovinicah in tržnicah. Na veliko pa bo cvetel črni trg, kjer se bo dobilo tisto, česar bo primanjkovalo v trgovinah, toda cene teh artiklov bodo visoke, kaj visoke, astronomske. Veste, tako je bilo nekdaj v bivši YU. No, in sedaj smo na pravi poti, da se vrnemo v žalostno preteklost, iz katere smo se izkopali v upanju na svetlo prihodnost. Po komaj 30 l. samostojnosti pa drvimo nazaj, v pogubo, zaostalost, revščino. No, ne bo slabo za vse. Privilegirana leva oblast bo zviška vihala nosove nad navadno, brezpravno rajo, zase pa bogato poskrbela z vašim, davkoplačevalskim denarjem. Njenim lažem pa še kar ne bo videti konca. Nepreklicno velja tista, da je laž nesmrtna duša komunizma. Kako že pravijo oni? Smrt ...šizmu, SVOBODA narodu!

. (nepreverjen)

tako je svoboda sizmu

pohorskisvizec

Plešimo....

Le (nepreverjen)

Kaj ti bo bencin saj imamo biciklov ko dreka in se lahko zastonj voziš !

In reply to by pohorskisvizec

Starejše novice