Foto: zajem zaslona
Zavod Reševalni pas, ki se zavzema za ustvarjanje reševalnega pasu na avtocestah, je objavil posnetek, iz katerega je razvidno, da se je avtomobil priključil intervencijskemu vozilu in prosto dirkal za njim.

»Egoizma, primitivizma, objestnosti polne ceste, za konec dneva, ko se je promet pa nekoliko umiril, pa dobimo še spodnji posnetek ...« so razočarani zapisali na Facebooku in priložili posnetek avtomobila, ki je dirkal za intervencijskim vozilom.

»Priključitev intervencijskemu vozilu je podlo in nevarno dejanje, saj ogroža celotno posadko vozila, sebe in pacienta, če gre za reševalno vozilo,« so ostro obsodili.

300 evrov kazni

S takimi primeri se srečujejo na dnevni bazi, predvsem so temu izpostavljeni reševalci. »Samo usposobljenosti voznikov gre zahvala, da se še ni zgodilo kaj hujšega,« pravijo na zavodu Reševalni pas.

Predpisana kazen za tako ravnanje je včasih znašala 80 evrov, lansko leto pa se je povzpela na 300 evrov. 

Poleg tega policisti, kadar naletijo na tovrstno neodgovorno ravnanje voznika, najdejo še druge prekrške, ki prinesejo dodatno denarno kazen.

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Igorpu (nepreverjen)

Saj pa je resilni vozi po prehitovalnem pasu, res ne razumem zakaj naj nebi peljal za njim.. a takrat ne sme biti nobenega zadan ko ima lucke resilni?? Res ne vidim nic spornega?!

Su rfeiter (nepreverjen)

Točno tako ... in potem reševalec še vozi 110 km/h po prehitevalnem pasu ... jaz sem ga zadnjič še prehitel ... ko sem jaz bil v LJ je on bil v Lukovici ...

In reply to by Igorpu (nepreverjen)

Andibandi (nepreverjen)

Če ni bilo prekoračenja hitrosti, ni tu nič spornega. Kaj bi moral bit v tem času prehitevalni pas prazen od Vrhnike do Ljubljane? Pred njim in za njim....

sommelier (nepreverjen)

Zgornja takoj dostavita na upravno enoto vajino kupljeno vozniško.

Surfeiter (nepreverjen)

Kupo sem ti mamo ...

In reply to by sommelier (nepreverjen)

sommelier (nepreverjen)

Nikoli ni trzala na šiptare.

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Je, zato sem nehal plačevati ...

In reply to by sommelier (nepreverjen)

Mbb (nepreverjen)

V državi kjer je korupcija državnih organov zapisana v Ustavi je to normalno. Imamo policijo ki mora ukrepati in sodnike ki bodo določili sankcije ,ki pa ne delujejo .

Starejše novice