V soboto zvečer je 36-letni slovenski državljan vinjen po štajerski avtocesti vozil v napačno smer v predoru Trojane. Ljubljanski policisti ga bodo kazensko ovadili, namerili so mu 0,76 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Moški je z avtomobilom v soboto zvečer najprej vozil pravilno po štajerski avtocesti od Ljubljane v smeri Celja, nato pa v predoru Trojane zapeljal na odstavno nišo. Tam se je obrnil in začel voziti v napačno smer, zunaj predora pa znova obrnil. Neodgovorni 36-letnik se je ustavil za kolono vozil, ki je stala, saj je bil predor zaprt prav zaradi njegove vožnje, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

O dogodku so policisti obvestili dežurno državno tožilko, ki je dala usmeritve, da se omenjena vožnja obravnava kot nevarna vožnja v cestnem prometu. Policisti so moškemu zasegli vozniško dovoljenje, še naprej pa zbirajo obvestila. Zoper 36-letnika bodo podali kazensko ovadbo.

Vožnjo v napačno smer zaznal video sistem, kazen 1200 evrov

»Darsovi centri za nadzor in vodenje prometa vsak primer vožnje v napačno smer takoj javijo policiji, radijskim postajam in na lokacijo takoj napotijo policijo. Kazen pa je 1200 evrov in 18 kazenskih točk,« so sporočili iz Darsa.

Na odsekih avtocest in hitrih cest, kjer je nameščen sistem za nadzor in vodenje prometa, s sistemi video in mikro detekcije avtomatsko zaznavajo nasproti vozeča vozila. Tako je bilo tudi v tem primeru, saj so vsi daljši predori na avtocestah in hitrih cestah opremljeni z video detekcijo, ki po celem predoru omogoča tudi zaznavo nasproti vozečega vozila.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice