Mlajši moški se po Facebooku hvali, da bo pse strašil in mučil s petardami. Ali gre za psihopata ali za potegavščino, ni znano.

Družbeno omrežje Facebook so v zadnjih dneh preplavili posnetki pogovorov in komentarjev 26-letnega fanta iz Pomurja, ki naj bi živalim grozil s petardami, baterijami in ostalimi prepovedanimi pirotehničnimi izdelki. 

S petardami grozil psom

Mlajši moški, ki se predstavlja kot Darko Hozjan, se na Facebooku hvali s fotografijami prepovedanih pirotehničnih sredstev. Med temi so tudi izjemno močne petarde Cobra 7, Cobra 8 ter sorodni izdelki, ki so pri nas zakonsko prepovedani. A javnosti niso razburile fotografije pirotehnike, temveč komentarji fanta, ki je na svojem Facebook profilu objavil grožnje psom in mačkam.

"Psu bom dal petardo v gobec, da mu ga raztrga," je zgolj eden izmed številnih komentarjev, v katerih se "hvali" z mučenjem živali.

Videoposnetek, na katerem se hvali kako je mučil

Na spletu se je pojavil tudi spodnji posnetek telefonskega pogovora med fantom in še dvema neznancema, ki sta fanta provocirala in od njega poskušala izvedeti, kaj vse je v preteklosti že naredil ter kje živi. V pogovoru se fant pohvali, da bo s pirotehniko mučil pse in da je v preteklosti že dal petardo psu v gobec, ki mu ga je od eksplozije raztrgalo. Kot je povedal v posnetku, ga je sosed potem prijavil policiji.

Policija v zadnjih tednih ne beleži takšnega primera

Zadevo smo preverili tudi na Policijski upravi Murska Sobota. Tiskovna predstavnica nam je povedala, da so s posnetkom in komentarji, ki krožijo po spletu, že seznanjeni in da v zvezi s tem zbirajo obvestila. Povedala nam je tudi, da se ne spomni, da bi v bližnji preteklosti obravnavali kakšen primer mučenja živali na način, kot ga je v posnetku opisoval fant.

Verjetno izmišljen tudi kraj

Fant je v zadnjih dneh na Facebooku večkrat povedal, da je iz Murskih Petrovcev in napisal celo točen naslov. Kot nam je povedala tiskovna predstavnica Policije naj v Murskih Petrovcih ne bi živel nihče s takim priimkom. Tudi po naglasu sodeč fant ne živi v Prekmurju, temveč najverjetneje nekje na območju Gornje Radgone.

Psihopat ali šaljivec?

Policija v zvezi s tem primerom zbira obvestila in informacije. Četudi bi se na koncu izkazalo, da gre za neslano šalo, se fant lahko znajde v resnih težavah, saj so tovrstni pirotehnični izdelki pri nas prepovedani in obenem tudi izredno nevarni, kar dokazuje tudi spodnji posnetek.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice