Sanacija brežine iz katere je iz višine 120 metrov padla skala in ubila dva človeka, še vedno poteka. Urejen je enosmerni promet, za varnost je poskrbljeno s posebnimi betonskimi ograjami, zaščitno mrežo in lovilnim jarkom.

Konec oktobra je Slovenijo pretresla tragična nesreča v Breznem, kjer je na vozilo, v katerem sta bila 80-letnik in 76-letna sopotnica, padla večja skala. Oba sta na kraju podlegla poškodbam prizori so bili grozljivi.

Na Direkciji RS za infrastrukturo so pojasnili, da je bilo za padec skale krivo obilno deževje. Izkazalo se je, da je večja skala padla po strmem pobočju z višine kar 120 metrov in se pri tem razbila na dva dela. En del skale je padel na mimo vozeče vozilo, v katerem sta bila pokojna, še eno vozilo, ki ga je vozil 23-letnik pa se je zaletelo v skalo, ki je ležala na vozišču.

Namestili ograje, po novem enosmerni promet

Sanacija brežine, iz katere je padal skala, še vedno poteka. Delavci so že namestili betonske okraje, imenovane 'new yersey', brežina pa se je pokrila z mrežo. Na njej zadnja dela še vedno opravljajo delavci.

»Po posvetu z geologi so strokovne službe Direkcije RS za infrastrukturo odločile, da se vzpostavi prevoznost na način izvedbe izmenično enosmernega prometa na območju 150 metrov, promet pa se zaščiti s tako imenovanimi new yersey betonskimi ograjami. Ob tako zavarovanem prometu se na brežini nad cesto izkoplje lovilni jarek in v to območje poseže tako, da bo kamenje ob padcu ujeto v ta lovilni jarek,« so zapisali na Direkciji RS za infrastrukturo.

Z začasnimi ukrepi so zagotovili osnovni nivo varnosti, da je cesta prevozna, temeljita sanacija pa naj bi bila končana v kratkem.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Korošec (nepreverjen)

Oprostite, samo to ni tukaj. Omenjena prometna nesreča se je zgodila kakšna dva tri kilometre naprej proti Radljam. Lahko bi se prej pozanimali

Starejše novice