Vlada je sporočila, da je na nedokončanem objektu Diagnostično-terapevtske službe Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana v desetih dneh uspela adaptirati več kot 1700 kvadratnih metrov bolnišničnih kapacitet, ki bodo namenjeni bolnikom s covid-19.  

Predsednik vlade Janez Janša se je ob ogledu prostorov in kapacitet zahvalil ekipi direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Janeza Poklukarja.

»Velika hvala in čestitke ekipi direktorja UKC Ljubljana Janeza Poklukarja, ki je v rekordnem času zagotovila nove, sodobne kapacitete za bolnike s covid-19 na najbolj primerni lokaciji. Da se, če se zna in hoče. Nihče ne bo ostal brez zdravniške oskrbe,« je zapisal.

V dodatnih prostorih je za zdaj za bolnike s covidom na voljo 56 postelj, ki jih lahko razširijo do 100, prvi bolniki pa so bili na oddelku sprejeti že včeraj. Za zdaj sta na voljo dve enoti, v naslednjih dneh pa bodo uredili še druge, tako da jih bo skupaj šest. 

Na novi lokaciji bodo zagotovljeni vsa prehrana, čiščenje, zbiranje odpadkov in logistika. Če se bo komu od bolnikov zdravstveno stanje namreč poslabšalo in bo potreboval intenzivno zdravljenje, bo to mogoče nadaljevati že tu, je pojasnil direktor Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. 

Poleg tega so na novi lokaciji vse napeljave, kisik, prezračevanje. Dodal je še, da je to optimalna rešitev za Ljubljano in Slovenijo.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JBT (nepreverjen)

Zakaj niste poklicali odgovorne na zagovor ? Kolarjeva in Gantar sta krivca ob vseh tistih,ki prejemali provizije za nedokončan objekt . Kamenjat hudiče .

JBT (nepreverjen)

To spominja na klavnico in ne bolnišnico .

In reply to by JBT (nepreverjen)

božidar (nepreverjen)

TOČNO TAKO SAJ PA IMAMO TUDI KLAVNICO V MB Z MEDNARODNO ES LICENCO

Starejše novice