Slika je simbolična.
Vlada je na dopisni seji sprejela predlog za nabavo dodatnih 100.000 odmerkov cepiva proti covidu-19 Janssen.

Na podlagi trenutnih epidemioloških razmer in izraženega interesa prebivalcev po cepljenju proti covidu-19 z navedenim cepivom bo Slovenija sklenila dogovor z Madžarsko, od katere bo odkupila omenjene odmerke, so sporočili iz vlade.

Madžarska ima namreč trenutno večje zaloge omenjenega cepiva od dejanskih potreb po cepljenju z njim.

Višina nabavne cene cepiva je enaka prodajni ceni tega cepiva neposredno od proizvajalca Janssen, so v sporočilu za javnost zapisali na Uradu vlade Republike Slovenije za komuniciranje.

Ministrstvo za zdravje bo v sodelovanju z ministrstvom za zunanje zadeve pripravilo potrebne pogodbe, na podlagi katerih bodo izvedli nakup omenjenih 100.000 odmerkov.

Beovićeva za umik cepiva Janssen

Spomnimo, da so v urgentni ambulanti nevrološke klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah sprejeli mlajšo bolnico, katere stanje je kljub zdravljenju zelo resno. Dopoldne so iz kliničnega centra sporočili, da je ženska umrla.

Zaradi časovnega sosledja s cepljenjem z vektorskim cepivom, ki se aplicira z enkratnim odmerkom, je bil primer kot možen stranski učinek prijavljen na Nacionalni inštitut za javno zdravje, so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana.

»Moje osebno mnenje je, da je pametno, da se cepivo ta hip umakne, potem pa situacijo analizira in cepljenje morda v določenih skupinah nadaljuje,« je povedala Bojana Beović, vodja strokovne skupine za cepljenje.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Syn

No ja, za v keson bodo dobra. :) In to za v keson za nevarne snovi.

SLO (nepreverjen)

Vlada nas očitno načrtno zastruplja ali kaj?! Vsak normalen bi takoj naredil paniko in zaustavil cepljenje. Še en razlog več da se bodo vstajniki konkretno okrepili.

Zikollino (nepreverjen)

Pozdravljeni Hrvatje, ki vsi sedite v vladi RS ... pozdravljeni stoko nepismena ... po vaši krivici je umrla punca ... punčka, ki niti živeti ni prav pričela ... redno berem tuje medije, tudi hrvaške ... samo tam, v njihovih, eventuelno v Albanskih in Kosovskih berem take nebuloze od njihovih politikov o nakupu smrtonosnih cepiv ... pa pizda vam materina, kaj nimate interneta in kabelske ... pa poglejte že, kaj se dogaja na zahodu in severu Evrope in enostavno prekopirajte in ukrepe in obnašanje ... pa saj ni težko ... ne se zajebavat ... srpi in kladiva so pripravljeni ...

Marjanca36 (nepreverjen)

Janšen cepivo.

Neviden (nepreverjen)

Bog vam pomagaj 'ovcam ,ki se želijo cepit s poskusnim cepivom.Očitno hočete še več mučnih smrti 'podobnih kot teh dvajsetletnici'je ogromno 'posnetkov pričevanj.a gleda kdo še kaj druga kot rtv,pop.....nekateri res nimate pojma.
Za gripo se je vedno ceplo po želji,zdaj pa nas hočejo posilit z mRNA poskusnim cepivom.Hočete igrati loterijo z cepivom?
Se igrati z smrtjo ?zaupati farmaciji ki nas ima tako rada,da noče samo 8milijard na zemlji 'ne on hoče 9milijard'in ja' joče se za prav vsako izgubljeno.ha,ha.naj vam bi zemlja lahka.

Starejše novice