Slika je simbolična.
Od polnoči nove cene dizla in bencina.

Cene pogonskih goriv na bencinskih črpalkah zunaj avtocest se bodo po izračunih časnika Finance opolnoči znova znižale.

Liter 95-oktanskega bencina naj bi glede na gibanje cen nafte stal 1,55 evra, liter dizelskega goriva pa 1,65 evra. 

Tretje zaporedno znižanje cen

To je že tretje zaporedno znižanje cen goriv po vnovični uvedbi regulacije cen izven avtocest, ki se izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij cen naftnih derivatov. Za poln 50-litrski rezervoar goriva naj bi tako od jutri dalje odšteli okoli tri evre manj. Te cene bodo veljale prihodnjih 14 dni.

Cene pogonskih goriv na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah se še naprej oblikujejo prosto na trgu oz. jih trgovci določajo sami.

A od 24. junija sta v veljavi uredbi, s katerima se država tudi za dizel, ki ga trgovci prodajajo ob avtocestah, začasno odpoveduje prispevkoma za energetsko učinkovitost in obnovljive vire energije.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Vozniki pozor! Vozniki pozor!
Ob vseh dajatvah, ki jih plačujete in so obračunane tudi v ceni goriva, pazite, na otroke, starce, bicikliste, pse, mačke, labode, račke, debile, kretene, butle, prostitutke in ostale bebave osebke ter ostale divje živali, saj oni ne rabijo paziti na nič ... niti nase ... čuva jih bog in mi vozniki motornih vozil ...

sommelier (nepreverjen)

Poglejte in spremljate te naše goljufe-barabe. Bencin se je pred kratkim dvignil na 1,82 eur temu so sledile podražitve na vseh frontah a sedaj se je v zadnjem mesecu bencin pocenil za 19% a o pocenitvah ni nobenih sledi! Nekdo bi to moral kontrolirati a kaj ko so to na položajih sami nesposobneži oziroma so pod nenehnim vplivom nekoga!!!

Starejše novice