Aktualna epidemija novega koronavirusa je načrte pokvarila marsikateremu upravljavcu turističnih znamenitosti. Zaradi rahljanja ukrepov pa sedaj mnogi znova odpirajo svoja vrata.

Pokrajinski muzej Maribor

Z obratovanjem je prejšnji teden začel Pokrajinski muzej Maribor, v katerem pa je zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa ogled možen le za posamezne obiskovalce, družine in skupine do treh oseb, obiskovalci pa morajo ob obisku uporabljati svojo zaščitno masko.

Mariborsko Pohorje

Na Mariborskem Pohorju je znova začela obratovati krožna kabinska žičnica, kjer pa velja omejitev vstopa v gondolske kabine. Tako mora biti med potniki, razen člani skupnega gospodinjstva, medsebojna razdalja 1,5 metra, vsi pa morajo nositi zaščitno masko.

Gondola obratuje po voznem redu vsako polno uro med 7. in 22. uro.

V ponedeljek so na Pohorju v kolesarskem parku na Mariborskem Pohorju odprli rdečo progo Red line, medtem ko na preostalih dveh progah, modri Flow line in črni World cup, še izvajajo vzdrževalna dela. Odprtje dodatnih prog je zato načrtovano v prihodnjih dneh.

Akvarij - terarij Maribor

V sredo je svoja vrata odprl tudi Akvarij - terarij Maribor, ki se nahaja v mariborskem Mestnem parku in ima več kot 120 vrst rib in 50 različnih vrst plazilcev, dvoživk in insektov.

Obiskovalcem so na voljo po rednem delovnem času, to je od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro, v soboto, nedeljo in med prazniki med 9. in 12. uro ter med 14. in 19. uro.

Umetnostna galerija Maribor

Znova lahko obiščete tudi Umetnostno galerijo Maribor, kjer pa je število obiskovalcev omejeno, obvezna pa je prav tako uporaba zaščitne maske. 

Delovni čas galerije ostaja nespremenjen, od torka do nedelje med 10.00 in 18.00. Trenutno pa sta na ogled bosta razstavi Tadej Vaukman / Grandheroes v UGM Šopu in Ivan Kos in njegova mojstrovina - Deklica z oranžo v UGM Kabinetu.

Botanični vrt Univerze v Mariboru

Znova si lahko ogledate Botanični vrt Univerze v Mariboru v Pivoli, ki je znova začel obratovati prejšnjo sredo.

Ta je odprt vsak dan med 9. in 19. uro.

Pot med krošnjami Pohorje

Epidemija je zagodla tudi upravljavcem lani odprte atrakcije na Rogli - Pot med krošnjami Pohorje. Dober kilometer dolga pot, ki je postavljena med 20 in 37 metri nad tlemi, naj bi bila odprta vse leto, po koncu najhujšega vala epidemije pa vrata znova odpira v petek. Že junija obljubljajo tudi vijugast tobogan.

Kot so sporočili iz Rogle, bo obiskovalcem kmalu omogočen atraktiven spust po 60-metrskem vijugastem toboganu z vrha stolpa, s katerega je sicer ob lepem vremenu mogoče občudovati neskončne razglede v dolino in med Alpe, včasih celo do Triglava in v sosednje države.

Kljub temu pa nekateri objekti oziroma turistične atrakcije v Mariboru še vedno ostajajo zaprte, med drugim Hiša stare trte na Lentu in Vinagova klet.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice