V zadnjih izjemno vročih dneh je do uredništva pricurljala informacija, da je bilo mnogim ob uporabi javnega prometa izjemno vroče tudi zato, ker klimatska naprava pač ni delovala.

Je res, da uporaba te naprave na avtobusih in vlakih zaradi koronavirusa v tej vročini ni dovoljena?

Zdi se, da so v zadnjem času moči združile vse tegobe sveta. Kot da peklenska vročina ni že sama po sebi dovolj neznosna, jo je v kombinaciji z epidemijo koronavirusa še nekoliko težje prenašati. 

Ne le, da je pod maskami izjemno vroče, zaradi ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja koronavirusa, naj bi bili pri nas prikrajšani tudi za klimatsko napravo, ki bi hladila vlake in avtobuse.

Dovoljeno le odpreti okno?

Med higienskimi priporočili, izdanimi s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki se navezujejo na izvajanje železniškega prometa za potnike, so v drugi polovici junija zapisali:

»Priporočamo, da se zrak v vlakih z mehanskim prezračevanjem izmenjuje le s svežim zunanjim zrakom, brez recirkulacije (kroženja) notranjega zraka. Izjemoma, kjer izvedba takšnega mehanskega prezračevanja zaradi tehničnih vzrokov ni mogoča, svetujemo dodatno zračenje z odpiranjem oken in vrat vlaka na peronsko stran ob vsakem postanku.« 

V Mariboru na večini avtobusov klimatske naprave delujejo

Kakšno je stanje na področju mestnega potniškega prometa v Mariboru, smo preverili pri Marpromu. Tako so za Mariborinfo odgovorili, da je v Mariboru trenutno v uporabi skupno 65 vozil, pri čemer klimatske naprave v večini avtobusov delujejo. 

»Na tistih vozilih, na katerih se v teh vročih dneh pojavljajo težave s klimatskimi napravami, pa jih poskušamo odpraviti v najkrajšem možnem času bodisi v lastnih servisnih delavnicah bodisi s pomočjo zunanjih izvajalcev,« zatrjujejo v Marpromu. 

A hkrati dodajajo, da je temperatura na avtobusih, čeprav so klimatizirani, odvisna še do drugih dejavnikov. »Nanjo zlasti v času, ko so zunanje temperature zelo visoke, vpliva tudi pogosto odpiranje vrat na postajališčih, ki se v mestnem avtobusnem prometu vrstijo povprečno na 400 metrov. Ob tem so razmere odvisne še od zasedenosti avtobusa oziroma števila potnikov, ki se sočasno nahajajo na njem,« zaključujejo v Marpromu. 

Primestni avtobusi prezračevani z zunanjim zajemom zraka

O klimah na avtobusu smo povprašali tudi skupino Arriva, katerih avtobusi vozijo tudi po Mariboru in okolici. 

Za uredništvo so povedali, da v skupini javni potniški promet izvajajo v skladu z odloki, ki jih je sprejela vlada in varnostnimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

Zato tekom vožnje zagotavljajo intenzivno prezračevanje vozila z zunanjim zajemom zraka. To pomeni, da se prezračevanje s kroženjem notranjega zraka ne uporablja. Ob tem se držijo tudi pravila, da avtobuse na koncu proge prezračijo. 

Klimatsko napravo je treba »pravilno upravljati«

O delovanju klimatskih naprav na avtobusih so iz Ljubljanskega potniškega prometa sporočili naslednje: »Da mora biti klimatska naprava izklopljena, ne drži. Je pa res, da jo je treba pravilno upravljati. To pomeni, da jo je treba uporabljati samo v načinu z dotokom uporabe svežega zraka in brez recirkulacije.«

V javnem potniškem prometu seveda v okviru veljavnih ukrepov obvezno ostaja nošenje mask in razkuževanje rok, potnike pa pozivajo, naj vstopajo zdravi in ohranjajo medsebojno razdaljo. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice