Na družbenih omrežjih se pojavlja vse več izpovedi obolelih za novim koronavirusom. Takšen je tudi zapis gospoda Andreja, ki ga je na Facebook strani delil Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Fotografija z infekcijske klinike v Ljubljani in besede, ki dajo misliti: »Jaz sem dokaz, da koronavirus obstaja. Že teden dni sem priklenjen na posteljo, konstantno mi dovajajo kisik, ne morem sam na potrebo ...«

V svojem zapisu je pohvalil zaposlene v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, ki se vsak dan, iz oči v oči, borijo s koronavirusom: »Sestre in zdravniki delajo na polno. Nimam besed zanje, kakšni carji so! Lahko smo ponosni nanje.«

Kljub težkim delovnim razmeram ostajajo pozitivni. Vir: Facebook.

Zapis bolnice iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor

Tudi Univerzitetni klinični center Maribor je na družnem omrežju Facebook delil zapis Mateje Lešnik, bolnice s koronavirusom, ki se zdravi na covid oddelku v omenjeni bolnišnici. 

»Vse pacientke sobe 7 a covid oddelka želimo sporočiti širši javnosti, da je covid resničen. Osebje so naši zeleni angeli. Resnično se trudijo in ni jim enostavno,« pravi bolnica in dodaja, da jo jezi, da ljudje še vedno pišejo, da virusa ni. 

»Pa še kako je, potek pa zna biti res zapleten,« zaključuje zapis.

Bolnišnice iščejo prostovoljce

Zdravstveni delavci so preobremenjeni. Zaradi vedno več hospitaliziranih, ki potrebujejo bolnišnično oskrbo, se soočajo s kadrovskim pomanjkanjem. Zato v svoje vrste vabijo vse, ki imate zdravstveno izobrazbo in ne delate v zdravstvu ter vse že upokojene zdravstvene delavce, da se jim pridružite.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice