Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 20. aprila, opravili 4816 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1034 novih okužb, gre za 21,5-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 39.436 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 3537 PCR testiranjih na koronavirus in potrdili 718 novih okužb, šlo je za za 20,3-odstotni delež okužb. 

V bolnišnicah 631 covid bolnikov

Včeraj so umrle štiri osebe okužene s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4176.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 631 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 155 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 62 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb se je znižalo, in sicer je iz 737 padlo na 706.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

ALO lažnjivi debili, kdo pada in se zmanjšuje, procent okužb je VEČJI kot je bil pred lockdownom, a že pripravljalo teren za četrti val in bojo okrivili ukinitev policijske ure za "porast" ????

pohorskisvizec (nepreverjen)

Huh, dd, dr imunologije je spregovoril....zdaj pa še1x preberi(počasi) kaj si napisal!

dd (nepreverjen)

to, da epidemija NARAŠČA, prodajajo pa nam kako pada da bi upravičili zaprtje, čez 2-3 tedne pa bo spet stanje isto kot je bilo pred lockdownom in bojo imeli razlog za nova zapiranja...a bo šlo, al si totalno opran in slep?

In reply to by pohorskisvizec (nepreverjen)

Starejše novice