Poleg eksotičnih Karibov, Kitajske, Laosa in ostalih se je na prvem mestu znašla prav Slovenija.

»Dobra izbira, če iščete elegantno, nepričakovano skrivališče, za katerega mnogi ne vedo, kje se nahaja« - s temi besedami Christian L. Wright v prispevku z naslovom »Živahne in na novo dostopne destinacije, od kanadske Arktike do Chengduja na Kitajskem« prične opisovati našo zeleno deželico, ki jo uvrsti med deseterico nepričakovanih destinacij v letu 2017 na pragu sprememb za turističen zagon.

Slovenija: nova Italija za smetano

Ker je Slovenija mnogim izgleda še precejšnja neznanka, je avtor najprej opisal osnove. Kje smo, koliko nas je in del katere države smo bili prej. Očitno je precej koristna tudi bližina Italije, zlasti Benetk, od katere smo oddaljeni le uro in pol vožnje.

»Nova Italija za smetano«, kakor je pohvalno opisal Slovenijo, »ima vse šarme 'škornja' – vino, hrano in naravo – in prav nič nasilnih množic ter vrtoglavo visokih cen (še),« piše avtor.

Premamijo jih tudi »poceni« hotelske ponudbe

V naslednji povedi sicer navede precejšnjo ceno sobe v Gradu Otočec, ki ga obdajajo zidovi iz 13. stoletja in gozdovi na otoku reke Krke – za apartma je namreč potrebno odšteti kar 400 evrov. Očitno so njujorčani vajeni vrtoglavih cen, ki so tukaj nezamisljive, in jih tako premamijo »poceni« ponudbe Slovenije. Le tako naprej!

Slovenija med deseterico eksotičnih

Poleg Slovenije je avtor navedel druge lokacije, ki se iz našega vidika lahko zazdijo povsem eksotične. Na seznamu so pristale tudi Chengdu na Kitajskem, Rwanda, Finska, Kanadska Arktika, Luang Prabang na Laosu, ameriški Greenville, Abu Dhabi, St. Kitts na Karibih in maroški Tangier. In med temi je pristala tudi Slovenija? Nadvse zanimivo. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice