Očitki na račun društva Maus, ki zbira denar za malega Gala, so bili, kot kaže, upravičeni. Predsednica društva Maus Nataša Švikart je danes Galovi mami priznala, da si je 'izposodila' 29.000 evrov.

Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič je že prekinila sodelovanje z društvom Maus in predsednico Natašo Švikart ustno ovadila ovadila policiji.

»Sama mi je priznala, da je vzela trideset tisočakov iz računa, da si je kupila hišo,« razkriva Galova mama in nadaljuje: »S pojasnilom, da se je z možem ločila in mora moža izplačati, da je bila hiša ugodna in je to morala narediti.«

Za Mariborinfo je Galova mama razkrila pisno izjavo, ki jo je predsednica društva Maus podpisala danes, v njej pa piše, da si je »izposodila od društva Maus znesek 29.000 evrov«, ki da ga bo »v najkrajšem možnem času nakazala na njihov transakcijski račun.« Koliko denarja je sploh zbranega za malega Gala, starši ne vedo, saj niso prejeli celotnega izpiska iz transakcijskega računa, kamor so pritekala zbrana sredstva.

»Dobila sem razpredelnico nekaterih prilivov, ne vseh, končni znesek, ki je zdaj gor je nekaj čez 18.000 evrov,« je obupana mama, ki meni, da bi – po vseh informacijah, ki jih je ta čas uspela zbrati – na računu moralo biti nekaj čez 61.000 evrov.

Natančneje. Po izpisku iz transakcijskega računa društva Maus, odprtem pri Delavski hranilnici, je bilo 2. oktobra na računu za Gala zgolj 18.477 evrov. Po podatkih, ki jih je Galovi mami sproti razkrivala Švikartova, pa je bilo na računu že 17. septembra 2019 natanko 40.978 evrov, dodatno naj bi dobri ljudje do 3. oktobra nakazali še 20.223 evrov. Skupno bi torej na računu za malega Gala moralo biti zbranih vsaj 61.201 evrov. A tega denarja ni. 

Švikartova v pisni izjavi Galovi mami priznava, da si je 'izposodila' 29.000 evrov. Ob tem so 8.964 evrov že plačali (potrdilo o nakazilu denarja smo videli) akontacije za operacije v ZDA. Na računu bi torej moralo biti vsaj nekaj čez 23.000 evrov. A podatki kažejo, da je na računu zgolj 18.477 evrov. Kam je izginil ostali denar, ni jasno. 

»To je nedopustno, kar je naredila,« v solzah dodaja mama in pravi: »Ne vem več, kam se naj obrnem. Ljudje nas obtožujejo, a ne poznajo ozadja, ne poznajo resnice.«

Predsednico društva Maus Natašo Švikart smo za odziv poskušali priklicati, a se na telefonske klice ne oglaša.

Spomnimo, dobri ljudje iz vse Slovenije so zbirali sredstva za šestletnega Gala Štefliča iz Dupleka z redko boleznijo rok na računu humanitarnega društva Maus. S tem so mu želeli omogočili operacijo rok, po kateri bo lahko deček prvič v življenju sam jedel in pisal.

Operacija na Floridi stane okoli 100.000 evrov. Temu je treba prišteti še vsaj trimesečno rehabilitacijo, letalske karte in tako dalje. Skupen strošek naj bi tako znašal okoli 120.000 evrov.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Spellbound Dizzy (nepreverjen)

Pa kaj moremo, to smo "slovenčeki".....
Sramota za Slovenijo!

JA_VA

Taksni "humanitarci" mecejo slabo luc, na resnicno dober namen ljudi, ki so denar nakazali za zdravljenje bolanega otroka. In le kdo naj bi jih nadziral ... drzava? Drzava je "kriva", da do vseh taksnih in podobnih anomalij sploh lahko pride. Le zakaj placujemo dodatno zdr. zavarovanje, ce zavarovalnica ne krije zdravljenja v tujini, kadar v nasi drzavi ne morejo bolezni pozdraviti? Smo clanica EU, ali kako?

Spellbound Dizzy (nepreverjen)

Prav groteskno je stanje v Sloveniji. Če imaš denar za dobrega odvetnika, se ti po navadi nič ne more zgoditi. Zdravstvo v Sloveniji pa je na tako nizki ravni od ministrstva do čakalnih vrst. Pri nas je aktualni rek: Psi lajajo, karavana gre dalje........ Žalostno, zelo žalostno in enkrat mora biti tega konec...

In reply to by JA_VA

Da/vid (nepreverjen)

Golasen stara

Starejše novice