Zapis ponosnega Slovenca navdušil uporabnike Facebooka širom države.

Evforija okoli svetovnega nogometnega prvenstva se je morda polegla, toda Slovencem je šport pač v krvi in tokrat nas je zajela kolesarska mrzlica. 

Primož Roglič z izjemnimi predstavami na letošnjem »Tour de France«navdušuje Slovence, v skupnem seštevku se trenutno nahaja na četrtem mestu, v kronometru pa bo imel priložnost, da na tretjem mestu prehiti Chrisa Frooma, a bo moral biti od Britanca hitrejši vsaj za 17 sekund.

Ob njegovih uspehih ni ostal ravnodušen niti Zvonko Žekš, velik športni zanesenjak, nekdanji vidni član Kolesarskega kluba Tropovci in med drugim pionirski prvak Slovenije v kolesarstvu leta 1989.

»To je bila verjetno ena najbolj brutalnih etap v zgodovini Dirke po Franciji. Roglič se je neverjetno boril in končal na četrtem mestu. Povsem normalno je, da bo ciljal na tretje mesto, priložnost se mu ponuja v soboto v kronometru. Je pa moje mnenje takšno, da je Roglič dozorel do te mere, da lahko v naslednjih letih tudi osvoji Dirko po Franciji,« je za naš medij povedal Žekš.

Viralna objava Prekmurca zaokrožila po Facebooku

Odličen uspeh je tako na prav poseben način zaznamoval tudi Žekš. Navdušen nad dosežki mladega športnika, je na družbenem omrežju Facebook delil objavo, v kateri je »Rogli« izrekel čestitke, ob tem pa Slovence pozval k ponosni drži in opozoril, da se moramo uspehov domačih športnikov veseliti vsaj v tolikšni meri kot uspehov športnikov iz drugih držav.

Objava je naletela na odličen odziv med Slovenci in tako kmalu postala viralna.

Doslej je zbrala že več kot 700 odzivov in 75 komentarjev, delilo pa jo je že prek 800 uporabnikov, pri čemer število raste še naprej.

Fotografija z Rogličem, s katero je pospremil svoje besede, je sicer nastala na dogodku Dirka po Sloveniji, ki je pred dobrim mesecem potekal tudi na naših tleh.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice