Rdeči križ bo zbiral prehranske in higienske izdelke. Lahko prispevate?

Rdeči križ opozarja na humanost ljudi, na solidarnost oziroma pomoč tistim, ki so v stiski ter tvegajo tako revščino kot socialno izključenost. Predvsem pomembna vrednota vseh državljanov je zdravje, a katerega lahko vplivamo s preventivnim delovanjem. V ta namen bo Rdeči križ Slovenije v sodelovanju z območnimi združenji in Mercatorjem ponovno organiziral akcijo Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?

Zbiralo se bo v …

V akciji bo namen zbrati prehranske in higienske izdelke za socialno ogrožene uporabnike. Izdelke bodo 29. marca 2018 zbirali prostovoljci območnih združenj Rdečega križa Trbovlje, Vrhnika, Sevnica, Kočevje, Ajdovščina, Gornja Radgona, Slovenske Konjice, Radlje, Novo mesto, Koper, Grosuplje, Hrastnik, Krško, Maribor, Litija, Ormož, Ilirska Bistrica, Šentjur pri Celju, Idrija, Cerknica in Celje. Nato bodo zbrane izdelke po akciji prepeljali v zbirne centre, kjer jih bodo razdelili med uporabnike.

Po uradnih podatkih pod pragom revščine pri nad živi okoli 14 odstotkov ljudi, ki potrebujejo pomoč Rdečega križa Slovenije. Slednji širi svoje poslanstvo tako, da vabi vse, ki bi lahko karkoli prispevali k uspešnosti akcije.

Ob tem se zahvaljujejo tudi vsem donatorjem, zato so pripravili tudi brošure na temo zdrave prehrane, gibanja, zdravega delovanja srca, krvnega tlaka in bolezni, ki jih v spomladanskem obdobju povzročajo klopi, saj želijo pozitivno vplivati na zdravje vseh, ki darujejo izdelke.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice