Boris Krabonja, predsednik humanitarnega društva UP-ornik
Med finalisti za nagrado za družbeno odgovornost Horus 2020 sta tudi 'mariborski Robin Hood' Boris Krabonja in Hortikulturno društvo Maribor.

Znani so finalisti za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2020. Virtualno podelitev nagrad in priznanj bodo pripravili 3. decembra.

Za Posebno priznanje v kategoriji splošno so finalisti Boris Krabonja, Marko Rakovnik, Jurček Nowakk in Danilo Burnač.

Za Strateško nagrado Horus 2020 so v kategoriji profitnih pravnih oseb finalisti Press Clipping, Nil in Nova kreditna banka Maribor.

V kategoriji neprofitnih pravnih oseb za strateško nagrado Horus 2020 so finalisti Zdravstveni dom Radeče, Fakulteta za dizajn in Javno podjetje Komunala Slovenj Gradec.

Za Priznanje za projekt Horus 2020 je v kategoriji profitnih pravnih oseb finalist SSI Schaefer, v kategoriji neprofitnih pravnih oseb pa sta finalista Fakulteta za dizajn in Hortikulturno društvo Maribor.

V kategoriji novinarji predlogov za priznanja ni bilo.

Nagrado podeljuje Inštitut za razvoj družbene odgovornosti

Razpis za nagrado Horus je bil julija letos objavljen že dvanajstič. Z razpisom želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti.

Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2020 podeljuje IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji. Nagrado sofinancirajo prijavitelji ter Urad Republike Slovenije za mladino.

Podporni partnerji so: PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager, Štajerska gospodarska zbornica, Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo novinarjev Slovenije, Društvo za marketing Slovenije, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Združenje socialna ekonomija Slovenije in drugi. 

Letos na razpis prispelo 14 vlog

Na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2020 je do 28. oktobra letos, ko se je razpis zaključil, prispelo 14 vlog. Ocenjevanje je potekalo v dveh krogih, za uvrstitev med finaliste so morali kandidati zbrati vsaj 51 odstotkov vseh možnih točk.

Če jih ne zberejo, niso upravičeni do priznanja oziroma nagrade, ne glede na število kandidatov v kategoriji. Med finaliste so se letos uvrstili vsi kandidati, razen enega v kategoriji profitnih pravnih oseb - projekti, ki je v prvem krogu ocenjevanja Horus 2020 zbral manj kot 51 odstotkov točk.

Zmagovalce bodo izbrali konec tega meseca

Člani ocenjevalne komisije nagrade Horus 2020 so bili razdeljeni v več podskupin. Skupaj je vloge v prvem krogu ocenjevalo devet strokovnjakov. Ocenjevanje komisije prvega kroga je potekalo od 4. do 12. novembra, neodvisno - brez predhodnega vedenja ocenjevalcev o sestavi ocenjevalne komisije in rezultatih drugih ocenjevalcev.

Delo ocenjevalne komisije drugega kroga ocenjevanja bo potekalo od 13.do 20. novembra, prav tako neodvisno.

Zmagovalce bodo določile ocene ocenjevalcev iz drugega kroga ocenjevanja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice