Slika je simbolična.
Danes bo na našem območju velika toplotna obremenitev.

Državni meteorologi napovedujejo, da bo danes večinoma jasno, čez dan do pihal jugozahodnik. Zvečer lahko na severu pride do kakšne nevihte, najvišje dnevne temperature pa se bodo dvignile vse do 37 stopinj Celzija. 

Tudi jutri bo sprva jasno, popoldne pa bo na zahodu več spremenljive oblačnosti. Popoldne in zvečer bodo v notranjosti možne posamezne nevihte. 

Pihal bo vzhodnik, na Primorskem zahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 25, na Primorskem do 37 stopinj Celzija.

Vročinski val je tu! 

Agencija Republike Slovenije za okolje pa opozarja, da bo danes in v naslednjih dneh po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev. 

Ta bo na območjih jugozahoda, osrednje Slovenije, jugovzhoda in severovzhoda. 

Iz tega razloga je izdano oranžno opozorilo. To pomeni, da bodo tovrstne vremenske razmere vplivale na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije. 

Sredi dneva in popoldne se zadržujte v senci, odsvetovani so fizični napori. Uživajte lahko hrano in pijte zadostno količino tekočine. Bivalne prostore zračite ponoči in zjutraj, na soncu parkirana vozila pa pred začetkom vožnje dobro prezračite. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice